Alo!

Ako im je stalo do zakona, daće nam Ismaila Morinu!

-

Srbija nije odustala od Ismaila Morine. Kriminalac koji je napravio haos u Beogradu 2014. na fudbalskom meču između Srbije i Albanije sa dronom koji je nosio zastavu „velike Albanije” krajem marta je pod okriljem noći prebačen iz Hrvatske za Italiju, a juče je naše ministarst­vo pravde poslalo zvaničan zahtev Rimu za izručenje.

Nadležnim organima Italije je uz molbu iz Beograda poslata i prateća dokumentac­ija protiv Morine, koga Srbija traži zbog krivičnog dela izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje.

Kako navodi advokat Toma Fila, on nije optimista po pitanju izručenja Morine našoj zemlji.

Teško da će nam ga izručiti. On ima boravak tamo, rešiće papire s njima. Šanse da nam ga izruče su vrlo male. Hrvatski ministar ne može da nas smisli i namerno ga je prebacio za Italiju, jer ima boravak tamo. S druge strane, ako Italijani hoće da primene zakone, moraće da nam ga izruče. Plašim se da će biti isto i kao sa Haradinaje­m, ali bih baš voleo da nam izruče Morinu i da pokažemo celom svetu kako može da bude pravedno suđenje - naveo je Fila.

Podsećanja radi, Morina je u junu 2017. uhapšen u Dubrovniku po srpskoj poternici i do prebacivan­ja u Italiju bio je u ekstradici­onom pritvoru. Pravosnažn­u odluku o ispunjenos­ti uslova za izručenje Morine Srbiji Vrhovni sud Hrvatske je doneo 5. septembra prošle godine, nakon čega su spisi predmeta prosleđeni ministru pravde Hrvatske Draženu Bošnjakovi­ću, koji je na kraju odlučio da Morinu umesto Srbiji izruče Italiji. V. N.

 ??  ?? Ismail Morina
Ismail Morina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia