Alo!

ŠLJIVANČAN­IN JURI AUTOBUS!

-

Paparaco „Alo!“uslikao je penzionisa­nog srpskog oficira i haškog osuđenika Veselina Šljivančan­ina kako čeka autobus. On je strpljivo stajao na autobuskom stajalištu ispod mosta Gazela, a građani su ga radoznalo posmatrali i pitali se da li je to baš on.

Šljivančan­in za „Alo!“kaže da se svakodnevn­o vozi gradskim prevozom i da baš uživa u tome. Dodaje i da mu se tu stalno dešavaju razne avanture.

- Kako se vozi moj narod, tako se i ja vozim. Ćerke me stalno kritikuju što se vozim autobusom. Kažu mi: „Tata, što ideš tako, svi nam pričaju da su te videli“, a ja kada odem autom do grada, ne mogu da nađem parking. Pa bolje da dam nekom 18.000 dinara, nego da mi toliko uzme pauk. Ljudi me prepoznaju, traže mi da se slikamo, ustaju mi i nude svoje mesto. Nude mi da sednem i stariji ljudi, a mene je sramota. Kažem tako jednom gospodinu: „Pa ja sam mlađi od vas, nemojte, molim vas, da mi ustajete“, a on će mi: „Ma sada ću da naredim vozaču da zaustavi vozilo, da svi izađu, a on da vozi samo vas samog, gospodine“. Studenti traže da pravimo selfije, dame mi prilaze da mi stegnu ruku, svi mi mašu i baš mi je lepo - kaže Šljivančan­in.

Dodaje da karticu bus plus redovno dopunjava i da ne strahuje od kontrole.

- Redovno plaćam mesečnu kartu i nemam problema. Vrlo sam zadovoljan uslovima u autobusima, nemam nikakvih primedbi. Ja sam bio u zatvoru i meni su samo važni zdravlje i sloboda, drugo će sve biti dobro kaže on. J. Đ.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia