Alo!

Nismo prijavili zločin zato što smo Romi!

- Piše: M. IVANOV marija.ivanov@alo.rs

ubistvo Na pitanje sudije zbog čega nisu prijavili

Rekli bi Đura Nika izjavio: „Odmah bi nas uhapsili!

krivi” da su to uradili Cigani, jer smo mi stalno

Videli smo curu kako leži mrtva u lokvi krvi i veliki

nje, kamen pored ali je svako

kući otišao svojoj

svedok

Na suđenju Davidu Nikoliću (22), optuženom da je 29. aprila 2017. u napuštenom vagonu na beogradsko­j Železničko­j stanici ubio Ivanu Vučetić (37), juče je svedočio Đura Nika, rođeni brat optuženog, koji je i sam bio pod istragom zbog tog krivičnog dela, ali je tužilaštvo odustalo od njegovog gonjena.

Nika je juče u Višem sudu u Beogradu rekao da ubijenu Ivanu nije poznavao i da mu brat nikada nije pričao o njoj, niti o njihovoj emotivnoj vezi.

- Tog 29. aprila sam oko 21 sat došao u vagon sa bratom i trojicom drugara. Čim smo ušli, videli smo neku curu kako leži mrtva u lokvi krvi, a pored nje je bio veliki kamen. Zbunili smo se, izašli smo iz vagona i svako je otišao svojoj kući. Posle nekoliko dana kod nas su došli inspektori da hapse Davida. Pitao sam ih o čemu se radi, a oni su i mene uhapsili - izjavio je Đura Nika.

Na pitanje sudije zbog čega nisu prijavili policiji da su u vagonu zatekli mrtvu ženu mladić je dao kratko objašnjenj­e, koje je šokiralo sve u sudnici, navodeći da to nisu učinili jer su Romi.

- Odmah bi nas uhapsili! Rekli bi da su to uradili Cigani, jer smo mi stalno krivi - rekao je brat optuženog.

Svedoku je tokom jučerašnje­g saslušanja predočen i iskaz optuženog Nikolića, kao i nekih svedoka, koji su u suprotnost­i sa onim što je on posvedočio. Optuženi je na glavnom pretresu izjavio da je sa Ivanom i bratom Đurom pio kafu dva dana pre zločina. Međutim, svedok je to negirao i ostao pri tvrdnjama da Ivanu nikada nije upoznao, niti je znao da ona postoji. Interesant­no je da je i sam optuženi juče potvrdio reči svog brata. - Tačno je ovo što moj brat priča. Ja sam pogrešno to prvi put rekao, jer sam bio uplašen. Nisam počinio to krivično delo, nisam ubica - rekao je David Nikolić na kraju jučerašnje­g pretresa.

 ??  ?? Živadinka Vučetić u Višem sudu u Beogradu
Živadinka Vučetić u Višem sudu u Beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia