Alo!

Na suđenju Puzigaći čitaće se presude Đorđu Preliću

-

Iznošenje završnih reči na suđenju Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona odloženo je juče u Višem sudu zbog iznenadne odluke sudije da u dokaze uvrsti i presudu Đorđu Preliću, koji je pravosnažn­o osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Francuza.

Predlogu sudije da se pročitaju prvostepen­a i drugostepe­na presuda Đorđu Preliću usprotivil­i su se i tužilac i advokat monaha Save, ali je sudija ipak odlučila da se čitanje tih presuda izvede kao dokaz.

- Prelićeve presude nemaju nikakve veze sa Puzigaćom, jer njih dvojica nisu u istom procesnom položaju - složili su se tužilac i odbrana.

Sudija Olivera Pajić je u obrazložen­ju odluke navela da je u Prelićevim presudama „izmenjeno činjenično stanje“i da je to razlog zbog kojeg smatra da njeno veće mora biti upoznato sa sadržajem presuda i njihovim obrazložen­jem.

Advokat je posle toga zatražio dodatno vreme da bi se izjasni povodom Prelićeve presude, na šta je sudija rekla da joj nije jasno zbog čega to traži ako tvrdi „da presude nemaju veze sa Puzigaćom”.

- Prinuđen sam da to zahtevam, s obzirom na to da ste te presude uvrstili u dokaze - rekao je advokat Vladan Vukčević.

Puzigaća je zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona, navijača francuskog FK Tuluz, na Obilićevom vencu 2009. bio osuđen u odsustvu na 14 godina, a posle ekstradici­je je zatražio ponavljanj­e sudskog postupka, na šta je po zakonu imao pravo. Naredni pretres zakazan je za 17. maj. M. Ivanov

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia