Alo!

Sanmije da zaigram ZA ZVEZDU!

- Piše: D. J. Bužić

Povreda i operacija tetive na desnoj nozi krajem prošle godine zaustavili su, na trenutak, fudbalski uspon Stefana Mitrovića.

Defanzivac „orlova“i švajcarsko­g Genta bio je na pragu potpisivan­ja ugovora sa Sent Etjenom, a onda je morao pod nož, čime je presečen i njegov put ka Mondijalu u Rusiji.

Stefan ni na bolovanju ne može bez fudbala - srećemo ga na „Marakani“kako se na štakama probija kroz gužvu posle večitog derbija.

- Nezamisliv­o mi je da propustim duel Crvene zvezde i Partizana, kad sam već u Beogradu. Tako je bilo otkad znam za sebe. Iskreno, nedostaje mi taj adrenalin koji uvek prati mečeve večitih rivala. Koliko si zadovoljan ishodom i trijumfom Zvezde od 2:1?

- Kao neko ko je veći deo života proveo na severu „Marakane“, neko ko do 18. godine nije propustio nijednu veliku utakmicu Crvene zvezde, moram biti presrećan. Trijumfom nad Partizanom posao je završen, titula se vraća u naše vitrine - ubeđen je Mitrović.

Kako ti se čini ova današnja Zvezda?

- Ekipa je prilično kompaktna, igrala je odlično u Evropi, ima kontinuite­t i najbolju odbranu u domaćem prvenstvu. Na sve to vodi ih fenomenaln­i trener Vladan Milojević. Mislim da je njegova taktika i presudila u meču s Partizanom. Derbi je rešen još u prvom poluvremen­u, Zvezda je mnogo bolje stajala na terenu i zatvorila vezne igrače svog rivala. Nema šta, slaviće se na kraju sezone titula, u to sam siguran.

S puno strasti pričaš o Zvezdi?

- Ako govorimo o nekim fudbalskim snovima, ja sam ih sve ostvario. Sem jednog da debitujem za prvi tim Crvene zvezde! Igrao sam Ligu šampiona, Ligu Evrope, nastupao u jednoj od najjačih liga na svetu, član sam reprezenta­cije Srbije, ali Zvezda je nešto posebno. Znači li to da postoji mogućnost da se uskoro vratiš u srpski fudbal, da kročiš na teren „Marakane“?

- Zvezda je moja velika ljubav. Možda u ovom trenutku nije realno, ali to ostaje moja želja. U Zvezdu su počeli da se vraćaju igrači s internacio­nalnim iskustvom i to govori o tome da se u klubu ponovo ozbiljno radi. Čim je počelo kvalitetno da se skautira, da se dovode dobri igrači, isplivao je kvalitet.

„Odrastao sam na severu ‘Marakane’ i voleo bih da jednog dana obučem crvenobeli dres. Posle trijumfa nad Partizanom možemo da se spremamo za proslavu titule“, kaže defanzivac „orlova“za

„Alo! Sprint“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia