Alo!

SNUKER! Umetnost i nauka!

-

Piše: Milan S. Prelić

Č uveni „Krusibl teatar“biće i ove godine dom najboljih igrača snukera na svetu. U toj dvorani u engleskom Šefildu od 21. aprila do 7. maja takove će ukrstiti najbolji igrači, a prema kladionica­ma, prvi favorit je trenutni svetski broj dva - Roni O'saliven.

Naravno, put do krune je dug i naporan, a prepreke jedni drugima su sve sami majstori te igre. Među favoritima su i aktuelni svetski šampion Mark Selbi, izuzetno talentovan­i Džad Tramp, Džon Higins, Ding Žunhui, Nil Robertson, Mark Vilijams, Šon Marfi...

Ipak, jedan od najboljih igrača sveta, Englez Džad Tramp, izjavio je da Roni O'saliven želi da obori sve rekorde koji su preostali, a koji nisu u njegovom vlasništvu.

U prilog tome ide i činjenica da je O'saliven ove sezone, koja mu je jedna od najboljih u karijeri, osvojio pet rangirnih titula i zaradio oko 900.000 funti.

Roni, inače, već drži rekorde po broju najviše maksimalni­h brejkova (14) i onih od 100 i više poena (944), a izjednačen je sa penzionisa­nim Stivenom Hendrijem po broju pobeda na turnirima iz serije triplih kruna (18), koje čine titule Svetskog šampiona, osvajača Šampionata Ujedinjeno­g Kraljevstv­a i Mastersa. Ipak, za Škotom zaostaje po pitanju titula svetskog šampiona Hendri ih ima sedam, a O'saliven pet. Takođe mu nedostaju još samo tri rangirne titule kako bi sustigao Hendrija, koji ima 36.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia