Alo!

Maraton je borba sa samim sobom

EKIPA ALO! NA TRENINGU SA GRADONAČEL­NIKOM

- Piše: KONČITA PJEVIĆ koncita.pjevic@alo.rs

Beogradske ulice će u subotu, 21. aprila, 31. put umesto automobila preplaviti trkači. Sportisti, rekreativc­i, ali i svi oni željni izazova pokušaće da dostignu svoje lične rekorde ili da ih nadmaše. Drugi put po redu maratonci će četiri puta prelaziti reku, a Beograd će još jednom poslati divnu sliku u svet.

Svi oni koji učestvuju ulaze u završne pripreme za ovu važnu manifestac­iju. Ostalo je još samo dva dana do maratona, pa su oni najozbiljn­iji intenzivir­ali treninge. Jedan od njih je i Siniša Mali, gradonačel­nik Beograda, koga je ekipa „Alo!“zatekla na treningu u Košutnjaku.

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton je jedan od brendova našeg grada i izuzetno je važan kako za grad, tako i za sve Beograđane, ali i za njega lično.

- Maraton mi pomaže da ostvarim neke svoje ciljeve kada je reč o sportu. I ove godine ću trčati 21 kilometar, što zaista nije lako, ali tu se borite sami sa sobom. Mislim da je veoma važno da na taj način dokazujete sebi da nešto možete uraditi.

Gradonačel­nik se, kako kaže, pripremao prethodnih meseci uglavnom u Košutnjaku i na Adi Ciganliji.

- Prošle godine sam dva puta istrčao polumarato­nsku trku, a videćemo da li ću sad imati bolji rezultat. Drago mi je i što se na beogradski­m stazama već oseća maratonska atmosfera, trkači se spremaju, bodre se međusobno. Verujem da ćemo u subotu poslati još jednu lepu sliku iz Beograda i pozivam sve Beograđane da nam se pridruže - rekao nam je Siniša Mali.

 ??  ?? Obavezno zagrevanje pred trening Pripreme za maraton sa prijatelji­ma
Obavezno zagrevanje pred trening Pripreme za maraton sa prijatelji­ma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia