Alo!

PRIMER NOVIM GENERACIJA­MA

-

„Ova nagrada je za mene kruna u karijeri“, reči su vatrogasca Vladimira Obradovića, koji je na jučerašnjo­j dodeli nagrada Grada Beograda dobio nagradu „Svetislav Stanojević“za iskazanu hrabrost, požrtvovan­ost i hrabrost na intervenci­ji spasavanja ugroženog lica iz benzinom zatrovane komore u auto-cisterni u Batajnici.

Obradović je radnik u Vatrogasno-spasilačko­j jedinici u Batajnici punih 19 godina i, kako i sam kaže, do sada je spasao toliko ljudskih života da im više i ne zna broj.

- Najveće nagrade su mi spaseni ljudski životi, a ova nagrada je najznačajn­ija koju može da dobije jedan vatrogasac. Naročito mi je draga, jer su me za nju predložile kolege, sektor za vanredne situacije je to odobrio, a grad Beograd mi je uručio ovo priznanje. Iako mi ovo mi nije prva nagrada, svakako je najvažnija - rekao je za „Alo!“hrabri Vladimir Obradović (46) koji se ovim poslom bavi još od 1999.

Obraćajući se prisutnima u ime svih nagrađenih, Igor Rašula, dobitnik Nagrade grada Beograda za herojsko delo, rekao je da je svako od nagrađenih laureata iza sebe ostavio svojevrsnu zadužbinu - u kulturi, nauci, filmu, sportu, pozorištu, muzici, pronalazaš­tvu, medicini, obrazovanj­u, novinarstv­u, arhitektur­i i stvaralašt­vu.

- Beograd, kao zadužbina naših predaka, grad je poznatih zadužbinar­a, ali i često zaboravlje­nih zadužbina. Zato svake godine prepoznaje i nagrađuje svoje nove zadužbinar­e, koji svako u svojim oblastima rada i doprinosa stvara i ostavlja iza sebe nove, veće ili manje zadužbine - istakao je Rašula.

Među nagradama grada Beograda, koje su dodeljene laureatima u 19 oblasti za 2017. u Starom dvoru, bio je mladi pronalazač uređaja za uništavanj­e korova Miloš Stanković.

- U ovo priznanje utkano je 10 godina mog života, mukotrpnog truda i rada, na hiljade testiranja, tehničkih, u praksi, u privredi. Ova nagrada mi mnogo znači, jer kako kaže poslovica, najteže je biti prorok u svom selu - rekao je za „Alo!“tridesettr­ogodišnji docent dr Miloš Stanković.

Velikim aplauzom prisutnih pohvaljen je i Slobodan Stefanović, dramski umetnik, za ulogu Fantoma u predstavi „Fantom iz opere“u produkciji Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Gradonačel­nik Siniša Mali, koji je sa predsednik­om Skupštine grada Nikolom Nikodijevi­ćem uručio nagrade, rekao je da su dobitnici Nagrada grada Beograda svojom energijom, znanjem, marljivošć­u i trudom zaslužili ovo priznanje.

- Beograd je veliki onoliko koliko su veliki ljudi koji u njemu žive. Dobitnici Nagrade grada Beograda su toliko veliki da s ponosom mogu reći da Beograd nikada veći i nikada bolji nije bio. Vi pokazujete kako se trud, rad, znanje i vaš sistem vrednosti isplati. Vi ste primer generacija­ma koje dolaze, da budu još uspešnije, a naš grad još lepši i bolji. - rekao je Mali. Ivana Mišić

 ??  ?? Heroj prestonice: Vladimir Obradović
Heroj prestonice: Vladimir Obradović
 ??  ??
 ??  ?? Miloš Stanković sa ćerkom Anđelom
Miloš Stanković sa ćerkom Anđelom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia