Alo!

Noleta čekaju u Portugalu

Ukoliko bude eliminisan u ranoj fazi turnira u Kataloniji, čeka ga pozivnica za Eštoril

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Portugalci po svaku cenu žele da obezbede učešće Novaka Đokovića na turniru u Eštorilu!

To je priznao i Žoao Žilao, direktor turnira. Od početka aprila, on je najavljiva­o da želi da vidi najboljeg tenisera Srbije na turniru koji će se održati od 30. aprila do 6. maja. „Problem“predstavlj­a činjenica da je Novak tražio i dobio vajld kartu za turnir u Barseloni (od 23. do 29. aprila). Ipak, nije nemoguće da se Đoković ipak pojavi na turniru na kojem se poslednji put takmičio pre 11 godina. Tada je u finalu pobedio Rišara Gaskea u tri seta.

Ipak, Portugalci se nadaju da će se Novak pojaviti u Eštorilu ukoliko ranije završi učešće na turniru u Barseloni.

- Razgovaram­o sa Novakovim timom. Videćemo šta će se dogoditi - objasnio je Žilao.

Ono što je sigurno je da će se u Portugalu nadmetati David Ferer. Španac je odlučio da preskoči Monte Karlo i Barselonu pošto je nedavno postao otac, ali su organizato­ri objavili da će igrati na prvom turniru na šljaci ove sezone. Ranije je najavljeno da će na tom turniru igrati Pablo Karenjo Busta, Kevin Anderson, Nik Kirjos i Kajl Edmund.

Đoković je juče trenirao u Monte Karlu. Za sada je zvanično potvrdio da će posle turnira u Barseloni igrati na mastersima u Madridu (od 6. maja), a potom i u Rimu (start 13. maja). Uz to, objasnio je i da želi da odigra što više mečeva na šljaci kako bi što je moguće spremniji dočekao početak Rolan Garosa (27. maj).

- Treniramo naporno. Ono što je Novaku potrebno su mečevi, mečevi i mečevi. ATP turu je potreban Novak Đoković. Verujem da će uskoro biti potpuno spreman za povratak - objasnio je Marjan Vajda, koji će do kraja sezone na šljaci raditi sa Đokovićem.

Majka mi ludi zbog toga što ne želim da se slikam sa igračima tokom slavlja, a ja to radim da klubovi ne bi kasnije morali da brišu slike Aleksandar Džikić trener KK Budućnost

 ??  ?? Mečevi su mu najpotrebn­iji: Novak Đoković Legendarni fudbaler Euzebio
uručio je pehar Đokoviću
pre 11 godina
Mečevi su mu najpotrebn­iji: Novak Đoković Legendarni fudbaler Euzebio uručio je pehar Đokoviću pre 11 godina
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia