Alo!

Bulj, Medved i Plenković za šut-kartu spremni!

-

Srbija ovog puta neće oćutati. Nakon što je Hrvatska još jednom pokazala ne da nema nameru da se ogradi od ustaškog režima, nego da će dok brani poklič „za dom spremni“deliti usputne lekcije o moralu i zabranjiva­ti srpskim ministrima ulaz u zemlju, Beograd je odlučio da uzvrati recipročni­m merama.

Godinama je Srbija pokušavaju­ći da održi dobrosused­ske odnose ćutala na razne provokacij­e i veličanje ustaštva od strane raznih hrvatskih političara, uključujuć­i i samog premijera Plenkovića, pa bi upravo i on mogao da se nađe na crnoj listi. Ne treba zaboraviti ni Miru Bulja, poslanika u Saboru, koji je verbalno napao srpskog predsednik­a Aleksandra Vučića prilikom njegove nedavne posete Zagrebu.

O ispadima ustaše Dražena Kelemineca ne treba trošiti reči, a on je i uhapšen na putu ka Jasenovcu, gde je želeo da spreči komemoraci­ju, ali je istog dana pušten. Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, takođe je poznat po izjavama u kojima ne štedi Srbiju i ponosi se ustaštvom i za njega nisu nikada bili sporni povici ’ubij Srbina’, dok je bivši hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanov­ić redovan gost u Blajburgu…

Ugledni hrvatski pisac i teolog Drago Pilsel juče je poručio da premijer „Plenković nema više prostora za vrdanje i u Sabor mora hitno da pošalje zakonski predlog kojim će se izglasavan­jem u parlamentu rešiti pitanje upotrebe ustaškog pokliča „za dom spremni“.

Pozdrav „za dom – spremni“u bilo kakvoj upotrebi i obliku u Hrvatskoj ne dolazi u obzir i mora biti zabranjen, suprotno nastojanji­ma Kolinde Grabar Kitarović da ga rehabilitu­je, a oni koji tu zabranu prekrše moraju biti kažnjeni strogo i bez ikakvog popuštanja, kako se to radi u Nemačkoj ili Austriji - naveo

je Pilsel u kolumni objavljeno­j nakon incidenta u Jasenovcu.

Podseća da je NDH bila jedina država u Evropi koja je imala rasne zakone prema uzoru na nacističke, a ko to, kako kaže, ne shvata i ne prihvata, taj je neprijatel­j savremene Hrvatske i Evrope.

 ??  ?? Nedostaju im NDH i Ante Pavelić: Bulj i Medved
Nedostaju im NDH i Ante Pavelić: Bulj i Medved

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia