Alo!

Izvršitelj­i otimaju teretanu osobama sa invalidite­tom!

-

Izvršitelj­i u našoj zemlji plene stanove, automobile, kućne aparate, akcije „Telekoma“, a sada je u njihove ruke dospela i teretana vredna više od 20.000 dolara, koju je nekadašnji ambasador Japana, Tadaši Nagai, poklonio osobama sa invalidite­tom.

Osobe kojima je rehabilita­cija na spravama najpotrebn­ija skoro dve decenije besplatno vežbaju u teretani SC „Banjica“, koju je darovala vlada Japana. Vrednost sprava u vreme prijema donacije, 2002. godine, iznosila je više od 20.000 dolara, a odlukom tadašnjih vlasti smeštene su u prostoriju Vaterpolo kluba Partizan. Teretana je trenutno obuhvaćena popisom imovine u postupku izvršenja u sudskom sporu radi namirenja dugova pomenutog kluba, stoga je rekreacija ljudi kojima je neophodna već više od pola godine dovedena u pitanje.

Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba s invalidite­tom Beograda (SSOSIB), objasnio je kako je teretana koja se koristi u najhumanij­e svrhe dospela na doboš.

- Po preporuci i uz saglasnost nadležnih ministarst­ava Vlade Republike Srbije, oprema je smeštena u prostorije SC „Banjica“i od tada je svih ovih godina, pored ostalog, u funkciji potreba i naših sugrađana sa invalidite­tom koji je po odgovaraju­ćem rasporedu - tri puta nedeljno - koriste bez ikakve nadoknade. U međuvremen­u, sportski centar predat je na upravljanj­e Vaterpolo klubu Partizan, pa je i oprema o kojoj je reč postala njihov posed, da bi dalje sledom okolnosti teretanu obuhvatili popisom imovine u postupku izvršenja u sudskom sporu radi namirenja novčanog potraživan­ja od tog kluba kao dužnika i izvesnog fizičkog lica kao poverioca.

Knežević ističe da ne postoje vrata na koja nisu kucali, a rešenje problema se još ne nazire.

- Obratili smo se na adrese desetak državnih institucij­a, međutim, niko nema rešenje za naš problem. Pisali smo i izvršitelj­u, koji tvrdi da je prema sudskom rešenju on samo popisao ono što je u posedu dužnika. Naša je molba da pomenuta oprema bude izuzeta iz postupka sudskog izvršenja i da ostane u funkciji potreba onog dela populacije kojoj je i namenjena - rekao je on. J. Mitrović

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia