Alo!

PAO SA TOPOLE, POLOMIO LOBANJU I KIČMU

-

Nišlija A. D. (62) zadobio je povrede opasne po život tokom seče grana na stablu topole. Prilikom pada zadobio je prelom lobanje, hematome na mozgu, prelom kičme i kontuziju naočigled penzionera iz Gerontološ­kog centra okupljenih oko televizora. Kostić je posle udaraca u glavu pao kao pokošen. Kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu, ali je uprkos naporima lekara da ga spasu, preminuo od posledica moždanog udara, koji je nastupio usled snažnih udaraca u glavu. Kako saznajemo, Kostić je posle incidenta u dnevnom boravku doma zbog krvarenja iz nosa kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Jagodini. pluća. Nesreća se dogodila na placu D. T. u niškom naselju Nikola Tesla, kada je pri kresanju grana pokušao da pređe s jedne na drugu stranu drveta. Krhka grana se pod njegovim teretom povila i pukla, pa se strmoglavi­o sa visine od oko pet metara. Hitna pomoć je stigla posle pet minuta i drvoseču prebacila u niški urgentni centar. Povrede su opasne po život i lekari pokušavaju da ga istrgnu iz zagrljaja smrti. S. I.

- Posle ukazane medicinske pomoći vraćen je u dom. Sutradan su ga ponovo vozili u bolnicu na previjanje i opet je vraćen u Gerontološ­ki centar. Međutim, 16. aprila mu je pozlilo. Hitno je vraćen u jagodinsku bolnicu, a potom je prebačen u opštu bolnicu u Paraćinu, gde je posle dva dana preminuo. Do sada u našoj ustanovi nije bilo sličnih incidenata, a policija ispituje kako je došlo do ovoga - kaže za “Alo!” Milan Stojanović, direktor Gerontološ­kog centra u Jagodini.

Prema izvoru iz istrage, incident se dogodio u jutarnjim satima naočigled više penzionera okupljenih oko televizora.

- Tačno je da je izbila prepirke oko TV programa. Jedan je hteo da gleda vesti, a drugi muzički program. Stefanović je prilikom otimanja daljinskog upravljača nekoliko puta snažno udario Kostića pesnicom u nos i nokautirao ga. Za slabijeg i znatno starijeg Kostića to je bio fatalan udarac. Čovek se srušio kao pokošen, a iz nosa je počela da mu curi krv - kaže jedan penzioner iz doma.

Više javno tužilaštvo u Jagodini dalo je nalog za pokretanje istrage protiv Stefanović­a zbog sumnje da je Kostiću naneo teške telesne povrede od kojih je preminuo. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini prihvatio je predlog za određivanj­e pritvora, pa je osumnjičen­om umesto smeštaja u Gerontološ­kom centru obezbeđen pansion do 30 dana u zatvorskoj ćeliji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia