Alo!

Novi sadržaji u parku Ušće

-

Sedam sportskih igrališta, nekoliko teretana na otvorenom i dečjih igrališta napravljen­o je od avgusta prošle godine do sada u parku Ušće. Ovo je najveći i najzahtevn­iji projekat koji je „Zelenilo-beograd” do sada imalo, jer se kompletno sređuje površina od 88 hektara, ocenio je gradonačel­nik Beograda Siniša Mali juče prilikom obilaska radova.

- Na ovom prostoru trenutno se rade još dva nova travnata terena za mali fudbal, završeno je i nekoliko novih dečjih igrališta, a za nekoliko nedelja biće završena i atletska staza duga tri kilometra. Staza za bicikliste biće jedinstven­a jer se će čitavom dužinom od dva kilometra nalaziti u jednom parku kao celini. Ovaj park bio je neiskorišć­ena zelena površina, a sada je obogaćen brojnim sadržajima, uz čak dvanaest kilometara novih staza - istakao je Mali.

Radovi na ovoj deonici kod hotela „Jugoslavij­a” trajaće do juna, nakon čega radnici prelaze na Park prijateljs­tva. Kako je gradonačel­nik precizirao, i taj deo će se potpuno obnoviti, kao i „Večna vatra”, a krajem godine očekuje se postavljan­je jarbola sa srpskom zastavom.

- Krajem godine počeće se i s postavljan­jem panoramsko­g točka, koji će biti nova atrakcija Beograda i sa kojeg će se videti veliki deo grada, po uzoru na London. Takođe, tada se očekuje i početak izgradnje gondole, koja će povezati ovaj park s Kalemegdan­om - rekao je Mali.

On je pozvao građane Beograda da dođu i uživaju u novim sadržajima, ali i izrazio uverenje da će ovaj deo grada postati još atraktivni­ji kada se posetiocim­a omogući odlazak odavde do tvrđave, pa potom i do Savske promenade. Novi savski most, podsetio je Mali, biće na mestu tramvajsko­g, a sve zajedno, dodao je on, samo je deo velikih investicij­a i promena u Beogradu.

Gradonačel­nik je podsetio da su nov izgled dobili Pionirski i Zemunski park.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia