Alo!

Nole će ponovo da melje!

-

Novak Đoković će ponovo biti onaj stari! Ovo je tvrdnja čoveka koji zna šta priča kada je reč o tenisu, trenera Serene Vilijams Patrika Muratoglua.

Razlog za ovakvu tvrdnju Francuz čiji su igrači tokom karijere osvojili 31 titulu u singlu, a radio je sa Bagdatisom, Pavlučenko­vom, Rezaijem, Vikmajerov­om, Robinsonov­om, Šardijem, Dimitrovim i naravno Serenom, temelji na činjenici da Novak ponovo sarađuje sa Marjanom Vajdom.

- Mislim da se Novak prerano vratio na teren. Imao je tu operaciju, prethodno pauzu od šest meseci. Videlo se da nešto ne funkcioniš­e u njegovoj igri. Videlo se da je u bolovima - počeo je priču za „Skaj sports Italija“Muratoglu. A ako neko ima uvid u to šta je Đoković radio na treninzima, onda je to Francuz. Naime, Đoković često radi na terenima Muratogluo­ve akademije. - Video sam ga na treninzima. I izgleda mnogo bolje. Mnogo. Presrećan sam što je ponovo sa Vajdom. Oni su ostvarili toliko uspeha zajedno.

Gotovo u dahu Muratoglu je nastavio da objašnjava mentalno stanje Novaka Đokovića u ovom trenutku. - Njegov um je sada čist. On je nekako izgubio način na koji je razmišljao, a upravo zbog te mentalne snage on je bio toliko dobar. Igrao je mnogo sjajnih mečeva, bio je tako snažan. Novak je veliki i neustrašiv­i borac - objasnio je čuveni trener.

A kada je reč o Đokovićevo­m povratku u vrh teniskog sveta, ovaj ekspert nema dilemu.

- Ako se vrati u prethodno mentalno stanje, nemam nikakvu dilemu da će ponovo biti strašno opasan. Sve ostalo je i dalje tu - zaključio je Muratoglu.

D. Boškov

 ??  ?? Ima poverenje u Noleta:
Patrik Muratoglu
Ima poverenje u Noleta: Patrik Muratoglu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia