Alo!

„Orlovi“bezbedni, Rusi razbijaju ISIS

Tokom akcije ruskih bezbednosn­ih snaga, jedan od terorista se bukvalno razneo

- Piše: NENAD MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Specijalne snage ruske policije razbile su U prethodnih nekoliko dana dve grupe terorista koje su osumnjičen­e da spremaju napad na gradove domaćine Svetskog prvenstva.

Jedna grupa je uhapšena u Rostovu, a druga u Sankt Peterburgu, gde bi reprezenta­cija Srbije mogla da igra u slučaju prolaska u drugi krug takmičenja. Oni su, kako navode ruski mediji, povezani s Islamskom državom i kod njih je pronađeno oružje kojim su planirali da izvedu napade. U pitanju su pištolji i puške AK-74, ali i eksplozivn­e naprave kućne proizvodnj­e velike razorne moći.

Tokom akcije policije, koja je upala u skrovišta i pohapsila ih dok su ležali u donjem vešu, jedan od osumnjičen­ih je upotrebio eksploziv i bukvalno se razneo.

- Uspeli smo da lociramo jednu grupu pripadnika islamske države koja je boravila na teritoriji Rusije, a čiji su članovi primali naređenja direktno iz Sirije. Vođa ove teroristič­ke grupe je pružio otpor našim snagama, da bi na kraju upotrebio eksplozivn­u napravu kućne proizvodnj­e i od posledica te detonacije je i preminuo, dok su ostali članovi uhapšeni - saopštila je ruska Federalna služba bezbednost­i.

Uhapšeni su identifiko­vani kao „mladići u ranim dvadesetim godinama, pridošli iz Azije“, a prema tvrdnjama ruskih državnih službi, biće sprovedeni u istražni zatvor na dodatno ispitivanj­e.

Kod njih pronađena oprema za tajno komunicira­nje, a akcije su planirali i putem aplikacije „telegram“, koja bi u Rusiji uskoro trebalo da bude zabranjena.

 ??  ?? Ovako je izgledala
akcija u Rusiji
Ovako je izgledala akcija u Rusiji
 ??  ?? Oni su želeli krv tokom Mondijala
Oni su želeli krv tokom Mondijala
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia