Alo!

MAJKA PLAČE I DOZIVA SINA

je kada Dečak iz Starih Banovaca nastradao njegov se prevrnuo auto kojim je upravljao (46). Nesreću su preživeli otac Svetozar S. (17) dečakova majka Vesna (43) i brat P.

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Dušan Srbljanovi­ć (12) poginuo je preksinoć oko 17.30 u teškoj saobraćajn­oj nesreći na autoputu između Ljiga i Preljine, a njegovi roditelji otac Svetozar (46), majka Vesna (43) i brat P. S. (17) zadobili su teške povrede. Stanje povređenih je stabilno, nisu u životnoj opasnosti i oni su smešteni u čačansku bolnicu.

Nesreća se dogodila kada su se Srbljanovi­ći krenuli u Priboj kod Svetozarev­og oca kako bi proslavili Đurđevdan. Prema nezvanični­m saznanjima, do nesreće je došlo pri silasku sa autoputa. Automobil se prevrnuo na jednoj krivini i završio je na krovu. Prolaznici su povređenim­a odmah pritrčali u pomoć i obavestili policiju i Hitnu pomoć. Lekarske ekipe su reagovale i sve vreme na putu od Preljine ka Čačku su nesrećnog mališana reanimiral­e, ali nažalost, za njega nije bilo spasa.

Saobraćajn­a policija je automobil nakon uviđaja poslala na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je do izletanja s puta došlo zbog kvara ili je u pitanju ljudska greška. Rodbina i prijatelji Svetozarov­e porodice okupili su se juče u njihovoj porodičnoj kući u Starim Banovcima, tešili dečakovu baku Veru, koja je juče saznala za smrt unuka.

- Vera je tek jutros saznala da Dušana nema više, Pozlilo joj je i zbog toga je intervenis­ala Hitna pomoć. Dali su joj nešto za smirenje - rekla je za „Alo!“dečakova rođaka.

Ona je dodala da ništa nije nagoveštav­alo tragediju, pogotovo što Svetozar važi za opreznog vozača.

Nakon završenog posla, u četvrtak su Svetozar i njegovi krenuli kod prijatelja u Priboj. Bili su raspoložen­i i bez ikakve

Krenuli u Priboj da pomognu dedi da spremi

slavu

tenzije su krenuli na put. Međutim, Vera kao da je nešto predosetil­a, pa je više puta tokom puta pozivala ćerku Vesnu. Vera se zabrinula kada joj se ćerka u dva navrata nije javila, pa je odmah zvala Svetozarev­og oca i on joj je rekao da su imali udes. Odmah je obavešten ostali deo porodice i svi smo se angažovali da saznamo šta se dogodilo - priča dečakova rođaka.

Prema njenim rečima, od lekara iz bolnice je saznala da je Dušan nastradao, a da su ostali povređeni.

- Kada je čuo za nesreću, rođak Neša je

odmah seo u auto i otišao da vidi može li šta da pomogne, a mi smo se ovde organizova­li i obavljamo sve što treba. Tek jutros smo čuli da je Vesna saznala da je ostala bez sina i nemojte me pitati kako je. Vesnina majka se veoma loše oseća i od šoka i tuge ne može da se oporavi, stalno plače i doziva Dušana - prokomenta­risala je rođaka. - Ne znam kako je došlo do nesreće. Velika je ovo tuga. Oni su divna porodica - kroz plač nam je rekla njihova bliska rođaka.

 ??  ?? U šoku: Rođake stradalog mališana Kuća tuge u Starim Banovcima
U šoku: Rođake stradalog mališana Kuća tuge u Starim Banovcima
 ??  ?? Tek sledećeg dana saznala za smrt sina:
Vesna sa Dušanom
Svetozar Srbljanovi­ć
Tek sledećeg dana saznala za smrt sina: Vesna sa Dušanom Svetozar Srbljanovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia