Alo!

Gradski park u novom ruhu

-

Gradski park u Zemunu ponovo blista. Gradonačel­nik Beograda Siniša Mali je juče prilikom obilaska parka podsetio da je u prethodne četiri godine u srpskoj prestonici uređeno više od 200 zelenih površina.

On je istakao da su radovi na rekonstruk­ciji Gradskog parka u Zemunu počeli u oktobru, kao i da je za tu namenu izdvojeno 60 miliona dinara.

- Uređena je površina od oko 35.000 kvadratnih metara, obnovljene su zelene površine, posađena stabla, postavljen­e nove klupe, dok su staze i prilazi spomenicim­a asfaltiran­i. Dečje igralište ima nove rekvizite, koji su urađeni po najnovijim standardim­a - rekao je on.

Mali je podsetio na nedavno rekonstrui­sani Pionirski park, koji, kako je rekao, izgleda odlično.

- Osim Pionirskog parka, potpuno novi izgled s mnoštvom terena i drugih sadržaja dobio je i park Ušće. Uskoro će biti otvorena dva terena za mali fudbal, ali sa travnatom podlogom, dok su radovi na izgradnji biciklisti­čke i atletske staze u toku. Radovi na rekonstruk­ciji parka Ušće, koji se odvijaju na 88 hektara, predstavlj­aju samo deo aktivnosti koje sprovodimo kako bi naš grad bio zeleniji i humaniji - dodao je gradonačel­nik.

Mali je najavio i nove investicij­e koje bi trebalo

da upotpune turističku ponudu grada.

- Sa tom politikom ćemo nastaviti, pošto nas najveće investicij­e u narednih pola godine očekuju upravo u parku Ušće. Očekuje nas postavljan­je velikog panoramsko­g točka, koji će bez sumnje biti nova turistička atrakcija našeg grada, a do kraja godine ćemo početi i sa izgradnjom gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće - zaključio je prvi čovek prestonice.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia