Alo!

Donesite Srbiji medalje i iz Tokija

„Očekujem od naših boraca da sa Olimpijski­h igara 2020. donesu nekoliko odličja“

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Tokom prethodnih nekoliko dana, Srbiju su obradovali džudisti i rvači vrativši se sa Evropskih prvenstava sa četiri medalje.

Juče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarij­ata na Andrićevom vencu primio vicešampio­ne Evrope Nemanju Majdova (džudo), Viktora Nemeša i Mihaila Kadžaju (rvanje), kao i bronzanu Milicu Nikolić (džudo).

- Vi uvek obradujete Srbiju i naš narod. Veliko hvala što u svakom trenutku na najbolji način branite boje naše zemlje. Veoma smo ponosni na vas - rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da će ova četvorka doneti u Srbiju i odličja sa Olimpijski­h igara u Tokiju 2020. godine.

- Za prošle Olimpijske igre rekao sam da ćemo osvojiti osam medalja. Kad na početku nije bilo medalja, mnogi su govorili da pričam gluposti i da sam izmalerisa­o. U sportu je uvek potrebno i malo sreće, a naši strelci nisu doneli očekivane medalje. Sada očekujem mnogo od njih, ali i iz borilačkih veština - objasnio je Vučić.

Od Majdova je predsednik Vučić na poklon je dobio kimono sa njegovim prezimenom, a od Nemeša dres reprezenta­cije. Predsednik je sportistim­a „uzvratio“plaketama.

Posebnu zahvalnost na rezultatu Vučić je iskazao Mihajlu Kadžaji, Gruzinu koji se rve pod zastavom Srbije.

- Srbija voli gruzijski narod. Mi smo braća i prijatelji i nadam se da ste u Srbiji našli novu kuću - objasnio je Vučić.

Predsednik Vučić je objasnio i da je započeo rad na izgradnji trening centra za rvače u Košutnjaku, dodajući da to nije veliko ulaganje, ali važno za njih. On je izrazio očekivanje da će građevinsk­a dozvola biti izdata početkom iduće nedelje i pozvao rvače i takmičare u borilačkim veštinama da kažu šta im još treba, jer su to sportovi koji uvek donose medalje.

 ??  ?? Postignut dogovor:
Vučić i Udovičić Davor Štefanek
Postignut dogovor: Vučić i Udovičić Davor Štefanek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia