Loznički delioci pravde neće da sude jer piju kafu s doktorom

Alo! - - DRUŠTVO -

Lozničke sudije odbijaju da sude ortopedu Dobrivoju Bojaniću, osumnjičenom za smrt malog Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo posle preloma ruke 8. oktobra 2016. godine. Do sada je troje sudija tražilo i dobilo izuzeće jer su, kako navode, u dobrim odnosima sa doktorom.

Doktoru Bojaniću je Lekarska komora Srbije u aprilu oduzela licencu za rad, međutim, kako saznajemo, on i dalje leči, jer navodno čeka da se završi procedura oduzimanja njegove licence.

Ljiljana Nikodinović, advokat porodice preminulog Radenka, navodi za „Alo!“da se sudski spor nije makao od početka, pošto sudije odbijaju da sude jer im je dr Bojanić lečio majke, a neki su pili kafu s njim.

- Imala sam uvid u optužnicu, koja je predata sudu 23. 2. 2018. godine. Tada se za rad zadužuje sudija Dubravka Todorović. Ona već 1. marta podnosi predlog Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu da se odredi drugi nadležni sud za postupanje u tom predmetu, uz obrazloženje da je predmet privukao veliku medijsku pažnju, kao da može da bude nadležan beogradski sud jer su dvoje okrivljenih lekari iz Beograda. Međutim, nadležan je sud u kojem je suđenje započeto - objašnjava Ljiljana Nikodinović i dodaje da je beogradski sud to odbio.

- Potom ta gospođa sudija 7. maja podnosi zahtev predsedniku lozničkog suda za izuzeće jer je „u dobrim profesionalnim odnosima sa dr Bojanićem, pošto je on na spisku sudskih veštaka, ali joj je lečio i majku“. Sud je izuzima dan kasnije i odmah određuje drugog sudiju, Zoricu Cvetinović, koja odmah traži izuzeće iz istih razloga kao i sudija Todorović. I nju izuzimaju 8. maja, a potom se izuzima i novi sudija Dragan Martinović „jer poznaje dr Bojanića, družio se s njim i pio kafu“. Sve sam ovo pročitala jer sam imala uvid u spise - navodi ona.

Prema njenim rečima, zbog izuzimanja svih tih sudija izgubljeno je dva i po meseca.

- Po Zakonu o krivičnom postupku, sud je po prijemu optužnice bio dužan za zakaže pretres najkasnije u roku od 60 dana. Sve doživljavam kao opstrukciju suda i načine kako da dođe do zastarelosti krivičnog gonjenja - navodi naša sagovornica. R. Briza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.