Emilija opet u bolnici

Prima jaku antibiotsku terapiju, možda će ponovo pod nož

Alo! - - DRUŠTVO - Piše: SNEŽANA ILIĆ redakcija@alo.rs

Već više od mesec dana traje agonija Emilije Rakić (33), kojoj je 11. aprila na operacionom stolu u Kliničkom centru Niš, tokom rutinske operacije žuči, gorela noga. Opekotina nije zarasla, već se inficirala, pa je Emilija ponovo u bolnici, ovog puta na Klinici za plastičnu hirurgiju.

Osim što prima jaku terapiju antibioticima, lekari joj nagoveštavaju da će morati na novi zahvat, kako bi rana od opekotine zarasla.

- Neko mora da odgovara za užas koji sam preživela i muke koje preživljavam. Trpim užasne bolove već više od mesec dana, a posebno mi teško pada što ću imati grozne ožiljke celoga života. Otišla sam da operišem žuč, laparoskopski, da ne bih imala ožiljak, a dobila sam rane koje ne zarastaju i od kojih će ostati ogromni ožiljci. Ni posle mesec dana nadležni ne mogu da kažu ko je kriv za horor koji mi se događa, pa ću morati preko advokata da objašnjenje potražim na sudu - kaže ojađena Emilija.

Emilija je majka maloletnog deteta i zbog nevolje koja ju je snašla, ne može da se brine o njemu niti da zarađuje za život. Iako je operacija žuči, zbog koje je i otišla u bolnicu, protekla u najboljem redu, Emilija je umesto na nogama na poslu, ponovo u bolesničkoj postelji, uprkos tome što je bila pod stalnim nadzorom lekara iz KC Niš.

- Istini za volju, svaka dva dana prevozili su me na previjanje, ali uprkos svemu tome, nastale su komplikacije. Dobila sam bakterije streptokoke na rani - kaže Emilija, koja je od 15. maja u KC Niš i nada se da ovoga puta neće biti lekarskih i tehničkih grešaka, te da će izvući živu glavu kako bi na sudu mogla da potraži krivca za užas koji ni kriva ni dužna preživljava.

Doktor Predrag Kovačević, koji brine o trenutnom stanju Emilije Rakić, objasnio je da je ona primljena radi doziranja antibiotika, koji se daju samo u bolničkim uslovima i da će, ako bude potrebno, biti i hirurške intervencije, kao i da će zbog opekotine koju je zadobila prilikom operacije ostati ožiljak.

Podsećamo, prilikom operacije pregoreo je kabl koji praktično čuva pacijenta od strujnog udara i opekao Emiliji desnu nogu. Prava je sreća da Emilija zbog kurcšlusa nije nastradala.

Nedelju dana posle operacije u KC Niš učinili su sve da slučaj gurnu ispod tepiha i sakriju ga od javnosti. Kada su novinari saznali, prvi odgovor iz KC Niš bio je da takvog pacijenta uopšte nemaju i da nije bilo incidenta. Istog dana Emilija je ekspresno otpuštena iz bolnice da je novinari ne bi našli u bolesničkoj postelji, računajući da će da se vrati u Pirot i da će se sve brzo zaboraviti.

Imam rane koje ne zarastaju: Emilija Rakić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.