I ZMIJE BI U ŠKOLU!

Alo! - - BG -

Smuk dug metar i po zalutao je pre tri dana u kumodrašku školu „Vojvoda Stepa“, ali nije stigao dalje od ulaznih vrata!

Kako „Alo!“saznaje, zmija je ušla u hol osnovne škole, sakrila se kod kante za smeće, a videle su je higijeničarke dok su čistile taj deo zgrade. Odmah su pozvale radnika obezbeđenja koji je zmiju uhvatio i pustio u obližnju šumu, što potvrđuju fotografije do kojih je „Alo!“došao.

Nebojša Životić, direktor OŠ „Vojvoda Stepa“, potvrdio je naša saznanja i rekao da se njihova škola nalazi uz šumu Gaj, dok je sa druge strane veliki park, te da nije retkost da tuda zaluta neki smuk.

- Svi znamo da su te zmije bezopasne, ali da su i zaštićena vrsta. Zato ih ne ubijamo nego puštamo u prirodu. Ovaj je zalutao u školu predveče, kada nije bilo dece, ušao je kroz vrata i sakrio se odmah iza kante za smeće. Da li se sklonio od kiše ili nečeg drugog, ne znamo. Primetile su ga higijeničarke i odmah pozvale radnika obezbeđenja. On je uhvatio zmiju i pustio je u šumu - navodi naš sagovornik i dodaje da su deca bila u školi, plašljivi smuk ne bi ni prišao.

Prema njegovim rečima, prošle godine je on lično preneo u šumu zmiju koju je primetio pored školskog terena.

- Smukovi su dosta veliki, ali ne spadaju u otrovnice. Bezopasni su i ne treba ih ubijati. Oni su zaštićeni zakonom i niko ne bi trebalo da ih ubija navodi naš sagovornik.

- Sve pohvale za direktora i radnike škole jer su uradili pravu stvar, pustivši smuka u prirodu - bilo je prvo što je što je rekao Branislav Jakovljević, menadžer Javnog akvarijuma i tropikarijuma „Beograd“.

On je, naime, na fotografijama

OŠ „Vojvoda Stepa“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.