Krompir

Alo! - - SAVETI -

Verovale vi meni ili ne, krompir će uspešno proširiti vašu tesnu obuću. Oljuštite krompir srednje veličine i stavite ga u cipele. Ostavite da prenoći i garantujem da će se rastegnuti.

Nedavno sam i sama doživela sindrom Pepeljugine sestre. Između mene i tih cipela je bila ljubav na prvi pogled, pa sam sebi rekla, kao i većina žena: „Malo me žuljaju, ali samo zato što su nove. Razgaziće se.“Naravno, to me je prvog dana na poslu u njima krvavo koštalo. Moja tvrdoglavost u kombinaciji sa čvrstom kožom novih cipela dovela me je do suza.

Odmah sam krenula u istraživanje kako u što kraćem roku raširiti cipele kod kuće i evo nekoliko caka, od kojih sam neke lično probala i garantujem da rade.

Kesa za zamrzivač

Kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite je u cipelu, sandalu, čizmu… Kesu napunite sa tačno onoliko vode koliko je potrebno da se ispuni cipela. Cipele sa kesom i vodom stavite u zamrzivač na 24 sata. Voda će se pretvoriti u led, a led će učiniti svoje i dobićete cipele po meri.

Čarape

Natopite čarape vodom i dobro ih iscedite, pa u cipelu nagurajte koliko god možete vlažnih čarapa i ostavite da se osuše unutra. Kako se budu sušile, tako će se širiti vaše cipelice.

Novine

Isto kao sa čarapama, samo što kvasite novine, ali gledajte da se ne raspadnu od kvašenja. Nagurajte ih koliko možete i ostavite da se osuše.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.