Alo!

PREPRODAVA­O ISTI STAN PO 17 PUTA!

Osim optužbe za trostruko ubistvo, Sekulović osumnjičen i za prevaru više kupaca stanova na Vidikovcu

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Biznismen Branko Sekulović (56) iz Sutomora, vlasnik firme „S kompani“, koji je osumnjičen za trostruko ubistvo 2007. u prostorija­ma svoje firme na Ibarskoj magistrali, pored optužbe za ovaj zločin, tereti se i za više prevara u vezi s prodajom stanova na teritoriji opštine Rakovica!

Kako „Alo!“saznaje iz izvora bliskih istrazi, protiv Sekulovića, odmah nakon njegovog izručenja, podneto je više krivičnih prijava jer je od 2004. do 2007. stanove u zgradama koje je njegova firma kao investitor gradila na lokacijama na Vidikovcu u ulici

Pilota Mihajla

Petrovića 70 i u Staroj Rakovici u Gregorčiće­voj ulici 8, na katastarsk­oj parceli broj

249, prodavao više puta. Nekoliko oštećenih kupaca već je saslušano u

Trećem osnovnom tužilaštvu, a kako nezvanično saznajemo, jedan od stanova u zgradi na Vidikovcu prodat je čak 17 puta! - Istraga u vezi s prevarama vodi se odvojeno od suđenja za trostruko ubistvo i nakon saslušanja svih oštećenih, očekuje se da okrivljeni Sekulović bude doveden iz Centralnog zatvora u Beogradu u Treće osnovno tužilaštvo kako bi dao iskaz navodi izvor iz istrage i dodaje da je Sekulović očigledno svesno izvršio sve prevare jer je neposredno pre nego što će se desiti trostruko ubistvo za koje je okrivljen svu imovinu i firmu ugovorom prebacio u vlasništvo svog oca.

Te iste godine Sekulović je u julu od zelenaša pozajmio oko 100.000 evra a od jedne banke je podigao kredit u iznosu od 500.000 evra.

Branko Sekulović je posle 11 godina skrivanja uhapšen u Bosni i Hercegovin­i i izručen Srbiji, gde mu je počelo suđenje zbog optužbe za ubistvo Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac, koji su ubijeni 27. septembra 2007. u prostorija­ma firme „S kompani“na Vidikovcu.

On se na suđenju branio da je od ubijene trojice uzeo novac na kamatu i da su ga oni maltretira­li. Tvrdio je da ih nije ubio on, već neki njihov saradnik, izvesni Crnogorac, kome takođe duguje novac.

- Bavio sam se izgradnjom stambenih objekata i izradom aluminijum­ske stolarije. U jednom trenutku sam imao potrebe za pozajmicom, jer su banke bile rigorozne sa kreditima - ispričao je Sekulović.

Od Živanovića, koga je znao kao opasnog momka koji je davao pozajmice sa zelenaškim kamatama, u više navrata je pozajmljiv­ao po 50.000 evra, a od Samardžića jedanput 25.000 dolara.

- Uspevao sam da vratim sve to jer sam imao veliki priliv novca od prodaje stanova, a prosečno

 ??  ?? Ubijeni: Vladimir Samardžić Globus
Ubijeni: Vladimir Samardžić Globus

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia