Alo!

Srbi su strastveni, jedva čekam koncert!

Američka arenbi i soul diva moćnog glasa nastupiće prvi put u Srbiji večeras na teniskim terenima na Kalemegdan­u

- Piše: ANA KALPAČINA ana.kalpacina@alo.rs

Tri puta nominovana za „Gremija“, uz četiri albuma koji su ušli u top 10 arenbi albuma i jednim koji je završio na prvom mestu, sa više od 1,4 miliona albuma prodatih u SAD i pet miliona prodatih širom sveta, Endži Stoun se s pravom može nazvati jednim od najznačajn­ijih svetskih ženskih izvođača, a njen hit „Wish I Didn’t Miss You“je i dalje veoma slušan na našim prostorima. Američka pevačica otkriva za „Alo!“da je o Srbiji čula samo lepe stvari.

 Šta očekujete od koncerta u Beogradu?

- Učiniću sve što mogu da svako ljudsko biće ode zadovoljno sa mog koncerta. Daću vam dušu, srce i moj glas, naravno. Zamišljala sam da u Srbiji postoje ljudi koji vole moju muziku, ali izgleda da ih ima mnogo više nego što sam mislila, što me čini stvarno srećnom. Kolege su mi rekle da su bile toplo prihvaćeni ovde, da je hrana bila neverovatn­a i da su koncerti bili stvarno strastveni.

 Imate li poruku za vaše fanove u Srbiji?

- Hvala što ste me ugostili u svojoj prelepoj zemlji. Trudiću se da ovaj koncert bude jedan od najboljih koji ste do sada imali. Jedva čekam da vas vidim.

 Kakvi su vaši planovi?

- Imam album koji je na čekanju. Moja glumačka karijera je ono čime se trenutno bavim, tako da će album još malo sačekati.

 Kakvu muziku slušate privatno?

- Definitivn­o duhovnu muziku i hiphop. Savremeni industrijs­ki proizvodi su suviše kruti i neintenziv­ni za mene.

 S kim biste voleli da snimite duet?

Definitivn­o sa Lorin Hil. Mislim da smo srodne duše kada je reč o muzici.  Kako su izgledali vaši prvi koraci u svetu muzike?

U muzici sam ceo život. Moj otac je bio član benda, vodio me je kao dete da gledam umetnike i tako se rodila ljubav prema muzici. Zatim sam počela da pevam u horu i ljubav je postala još jača. Kada je moj otac preminuo, želela sam da nastavim da se bavim muzikom.

 Šta vam je muzika donela, a šta oduzela?

- Donela mi je blagoslov da mogu da zarađujem novac radeći ono što volim. Ali slava mi je oduzela svu privatnost i pravo da imam svoj život za sebe.

 Na šta ste najponosni­ji u karijeri?

- Ponosna sam što se pridržavam onoga u šta verujem i ostajem iskrena prema sebi. Ne pravim kompromise i ne prodajem se za novac.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia