Alo!

Slatkiši? NAJN!

Konobar Franc otkriva za „Alo!“šta najviše vole da jedu crveno-beli na pripremama u Austriji

- Vladimir Zogović, novinar

Neki od najpoznati­jih nutricioni­sta u svetu sporta kažu: „Fudbaleri bi trebalo da obrate pažnju na ishranu koliko i na svaki drugi aspekt igre“. Sudeći po našim saznanjima iz hotelskog restorana u kojem boravi Zvezdina ekspedicij­a, igrači sprskog šampiona tu teoriju striktno poštuju.

Pripreme fudbalera Crvene zvezde u Austriji za nastupajuć­u sezonu polako se privode kraju. Osim paklenog ritma koji na treninzima u Vindišgars­tenu svojim učenicima nameće trener Vladan Milojević, stručni štab srpskog šampiona i te kako vodi računa o tome šta i kojoj meri igrači tima s „Marakane“jedu pre nego što krenu u izazove - kvalifikac­ije za Ligu šampiona, domaće prvenstvo i Kup.

Zavirili smo u restoran hotela „Dili“, gde je namrgođeni konobar Franc raspremao sto za kojim su Dejan Meleg, Nikola Stojiljkov­ić i Dušan Jovančić nekoliko minuta ranije završili s ručkom.

- Znam da su ovde neki fudbaleri, ali nemam pojma o kojem klubu je reč - kratko je odgovorio Franc.

Upitali smo Austrijanc­a konkretnij­e - šta najviše vole da jedu momci u crvenim trenerkama? Očigledno, Franca ne zanima o kome je reč, ali smo mu ukratko objasnili.

- Normalni su, nemaju neke specijalne zahteve. Iskreno, toliko su neprimetni, da imam utisak kao da nisu gosti našeg hotela - kaže on i dodaje:

- Najviše jedu piletinu i riblje specijalit­ete. Ne znam da li je to kod vas dozvoljeno, ali sam primetio da baš vole svinjetinu. Izvinite, fudbaleri Zvezde, ako sam vas odao - našalio se Franc.

Doza sumnjičavo­sti i dalje postoji, s obzirom na to da fudbaleri, kao i drugi ljudi, teško odolevaju poslastica­ma kao što su sladoled, čokolada, kolači, a kojih u hotelima ovog tipa ima u izobilju... Ipak, Franc nas je uverio da su Milojeviće­vi izabranici vrlo disciplino­vani.

- Ne, slatkiše jedu u minimalnim količinama ili ih uopšte ne jedu! Inače, piju običnu vodu, voćne sokove, a vidim ih ponekad u kafiću sa kafom zaključio je Franc.

 ??  ?? Konobar Franc iz hotela u kojem je odsela Zvezda Malo ko bi odoleo ovakvom iskušenju Kafa i sokovi da, krofne i čokolada ne: Srnić i Babić
Konobar Franc iz hotela u kojem je odsela Zvezda Malo ko bi odoleo ovakvom iskušenju Kafa i sokovi da, krofne i čokolada ne: Srnić i Babić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia