Alo!

HTEO DA SPALI DECU!

Turčin u Kušadasiju napao apsolvente Fakulteta organizaci­onih nauka iz Beograda i bacio dve zapaljive bombe na „Lastin“autobus kojim su krenuli u grad

- EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Niko nije povređen, dok je na autobusu, koji je iznajmila turistička agencija

„Rapsodi travel“, naneta manja šteta Miodrag Skendžić iz „Laste“

Grupa studenata Fakulteta organizaci­onih nauka iz Beograda napadnuta je u Kušadasiju kada je Turčin koji je bio u istom hotelu na njih bacio „Molotovlje­v koktel“, ali srećom niko nije povređen, dok je na „Lastinom“autobusu pričinjena manja šteta.

Incident se dogodio u nedelju oko 23 sata, u hotelu u Kušadasiju, a izazvao ga je napadač koji se „tri dana motao oko srpske grupe“. Hotelsko osoblje je sprečilo tuču, posle čega je turski državljani­n otišao na benzinsku pumpu, napravio zapaljive bombe od dve prazne pivske flaše i gađao autobus sa našim turistima. Policija je odmah reagovala i uhapsila napadača, koji je kod sebe imao, navodno, ruski pasoš.

Miodrag Skendžić iz „Laste“izjavio je juče da nije bilo nikakve tuče niti svađe između srpskih i turskih turista, kao što su preneli pojedini turski mediji. On je naglasio da niko nije povređen i da je na autobusu, koji je iznajmila turistička agencija „Rapsodi travel“, naneta manja šteta, tako da će srpski turisti moći bezbedno da se vrate u Srbiju.

Skendžić je naveo da je reč o studentima FON-A koji su boravili na apsolvents­koj ekskurziji.

- Napadač je bio u hotelu zajedno sa studentima. Oni su u nedelju, oko 23 sata, krenuli u grad. Nije bilo nikakvog alkohola i niko od te dece nije bio pijan. On je prišao sa tim „Molotovlje­vim koktelom“i bacio ga na njih i autobus, ali niko nije povređen - rekao je Skendžić i dodao da se napadač tri dana motao oko studenata i da je uhapšen pre nego što su srpski turisti stigli do policije da daju izjavu.

Skendžić je naglasio da muškarac koji je bacio zapaljivu tečnost ima ruski pasoš.

- Podneta je prijava zbog štete i napada tog muškarca. On je smućkao neku zapaljivu tečnost i bacio je na autobus i naše klince tvrdi Skendžić.

 ??  ?? Utorak, 31. jul 2018.
Utorak, 31. jul 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia