Alo!

REŠITE SE NEGATIVNOS­TI ZA 12 MINUTA!

-

Vežba

Isprobajte jednostavn­u vežbu pisanja koja će vam pomoći da se nosite s ljutnjom i toksičnim emocijama koje vas koče u životu. Pisanje nam omogućuje da fizički otpustimo ono što nas čini napetim, baš kao što se ljudi tokom seksa rešavaju napetosti. Na kraju vežbe, ispisana stranica se spaljuje i tako ćete „očistiti“sve negativne emocije.

Ova vežba najbolje funkcioniš­e ako samo nastavite pisati, ali bez zaustavlja­nja da biste razmislili šta biste mogli dodati ili promeniti. Ne mislite na gramatiku ili da li vam je rukopis lep čak i čitljiv, samo pišite. Može vam se dogoditi da toliko brzo pišete da čak ne možete ni pročitati šta ste napisali. Ne pokušavajt­e biti pristojni. Na kraju samo uništite papire i ne morate se brinuti da će ih bilo ko pročitati.

Uputstvo

Pre no što počnete, nabavite olovku i beležnicu i idite na neko tiho mesto gde vam niko neće smetati. Sedite i namestite štopericu na 12 minuta.

Otvorite beležnicu i pišite sve što vam smeta. Može to biti posao, zdravlje, finansije, veze s drugima, bilo šta... Ne razmišljaj­te previše, samo pišite. Kad otkuca 12 minuta, prestanite pisati. Uzmite papir, idite na sigurno mesto gde ga možete zapaliti i bacite.

Kad završite s pisanjem, nemojte čitati ono što ste napisali. Ne koristite kompjuter ili neki električni uređaj, jer želite imati vezu između sebe i materijala na kojem pišete, kako biste mogli izneti još više emocija. Radite ovo pet uzastopnih dana najmanje, a možete i više. Neka vam to postane deo rutine baš kao i higijena ili nešto slično.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia