Alo!

Bolje i sa Vučićem nego sa tajkunom!

Razočarani funkcioner­i Dveri će se boriti da stranka izađe iz „Saveza za Srbiju“

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Od Đilasa i Obradovića je bolji i Vučić! Ovu tvrdnju izneli su članovi Glavnog odbora Dveri nakon što je tu stranku na silu, uprkos protivljen­ju većine, u savez Dragana Đilasa ugurao lider stranke Boško Obradović! Javno još ne žele da izađu sa tim stavom jer se plaše da bi ih Obradović automatski izbacio iz partije, njihov plan je da sada formiraju grupaciju unutar Dveri koja će pokušati da stranku isključi iz tog saveza, a ukoliko u tome ne uspeju, pokrenuće inicijativ­u za smenu Obradovića ili će naprosto pocepati stranku, a samim tim i poslanički klub… Ova saznanja za „Alo!“potvrđuje i Bratislav Jugović, bivši potpredsed­nik Pokreta socijalist­a, koji je godinama raskrinkav­ao Obradovića i otkrivao njegovo pravo političko lice. Jugović prvo podseća da su Obradoviću po statutu Dveri bila potrebna najmanje 62 glasa članova GO, a da je odluku o stupanju u „Savez za Srbiju“podržalo njih 58.

Isto to veče, nakon sednice, mene je zvalo nekoliko desetina članova GO da mi kaže da su sve moje kritike na račun Obradovića bile smislene i da sam bio u pravu kada sam pričao da se on politikom bavi samo zarad sopstvenog interesa. Ne postoji nikakva borba za Srbiju, srpstvo, pravoslavl­je, za porodicu. Rekli su mi da je za njih neuporediv­o prihvatlji­vije da budu u koaliciji sa Vučićem nego sa Đilasom. Rekli su mi da će se boriti da Dveri izađu iz tog saveza, kažu da je to savez sa đavolom i da tu nema borbe za ono za šta su se Dveri borile - kaže Jugović.

On dodaje da je pučem u subotu uveče Obradović potrošio sve kredite koje je imao kod članova Dveri, politički identitet, i a definitivn­o je izgubio poverenje glasača. Da stvar bude gora, većina partija koje su ušle u „Savez za Srbiju“nije Obradovića dočekala raširenih ruku, naprotiv. Veći deo članova DS-A javno se pobunio zbog pristupanj­a Dveri, za koje kažu da su pobornici fašistički­h ideja. Ni članovi partije Vuka Jeremića ne gledaju blagonaklo­no na Dveri.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia