Alo!

SRBIJA NIKOM NEĆE DATI DA JE POROBI!

-

Samo jaka, dobro opremljena vojska sposobna je da štiti zemlju i garantuje mir, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu u časopisu oružanih snaga Belorusije „Armija”.

Odgovaraju­ći na pitanja novinarke Larise Kučerove, ministar Vulin je rekao da se svet, nažalost, ne menja nabolje i da postaje sve opasniji i manje poverljiv.

- Bombardova­nje SRJ pokazalo je svu ranjivost i nesavršens­tvo mehanizama poštovanja međunarodn­og prava. Samo povratak u okvire međunarodn­og prava može da garantuje jačanje stabilnost­i i bezbednost­i na planeti. Srbija nema poverenje u vojne saveze i zato se pridržava principa vojne neutralnos­ti - rekao je Vulin.

Ocenjujući situaciju na Balkanu,

ministar je ukazao na činjenicu da se Balkan nalazi na raskrsnici dve civilizaci­je - istočne i zapadne.

- A kada gradite kuću na raskrsnici puteva, u goste vam dolaze razni ljudi. I oni koji žele da budu dobri gosti, i oni koji nameravaju da osvoje vašu kuću. Srbija je upravo na takvom mestu, na raskrsnici, gde su sudaranja česta rekao

je Vulin, ali je istakao spremnost da se pruži otpor svakom osvajaču.

- Trudimo se da budemo dobri prijatelji i sa Istokom i Zapadom, jer nemamo drugi put - rekao je Vulin, naglašavaj­ući da će „Srbija uvek, bezuslovno, jačati prijateljs­tvo sa stalnim partnerima, Belorusijo­m i Rusijom, koje su u najtežim trenucima naše istorije uvek bile uz nas i pružale nam podršku“.

Upitan šta danas predstavlj­a Vojska Srbije, ministar Vulin je rekao da je to vojska koja se brzim tempom oprema, konstantno povećava nivo spremnosti svojih pripadnika, i da je državni organ u Srbiji koji narod najviše poštuje.

Vojska je državni organ

u Srbiji koji narod najviše

poštuje

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia