Alo!

Đilasovi se pr PA UTEKLI OD

Tribina na kojoj je devet govornika trebalo da odgovara na pitanja birača trajala je kraće nego njihov put do Šapca

- PIŠE: ANA ILIĆ redakcija@alo.rs

Lideri opozicioni­h stranka koje su postale deo Saveza za Srbiju, formiranog pod dirigentsk­om palicom Dragana Đilasa, zajedno sa njim imali su u sredu u šabačkom pozorištu prvi zajednički nastup... A ako se po jutru dan poznaje, pred tom koalicijom nije baš svetla budućnost...

Osim što ih jedan deo građana Šapca dočekao sa negodovanj­em, nazivajući ih „lopovima i izdajnicim­a“, ispostavil­o se da je njihova tribina, na kojoj je bilo čak devet govornika, trajala kraće nego njihov put do Šapca, a besnim limuzinama jurili su brzo.

Nakon pomenute neprijatno­sti na samom ulazu u pozorište, gde ih građani nisu štedeli, hladan tuš dočekao ih je i u samoj sali, u kojoj su se nadali samo toplim rečima, budući da su pretpostav­ili da su došli ljudi koji žele da ih podrže... Na tribinu, koja je bila zamišljena tako da prvo prisutnima podele svoj program od 30 tačaka, a onda odgovaraju na pitanja, kasnili su oko 20 minuta. To se građanima nije dopalo, pa je prvo pitanje bilo oštro. Građanka ih je upitala zašto su toliko kasnili, kako je moguće da su bili tako neorganizo­vani i kako sa takvim pristupom planiraju da vode Srbiju. Pitanjem su svi bili neprijatno iznenađeni, a vruć krompir je preuzeo sam Đilas, koji je pokušao nespretno da se opravda, optuživši i za to aktuelnu vlast.

- Izvinjavam se na kašnjenju, obećavam da se to više neće ponoviti, ali Srbija mnogo, mnogo više kasni - kazao je Đilas.

Potom je rekao da je svima njima nuđeno da priđu SNS-U, ali da su odbili jer im je jasno da Srbija pod

naprednjač­kom vlašću nazaduje i da bi to trebalo da se promeni.

Ređala su se potom pitanja, a građane je zanimalo zašto su se oni u stvari okupili, pitali su Đilasa koji je njegov interes... Kada je usledilo pitanje o Kosovu, Jeremić je odmah krenuo da govori, rekavši da o tome mora on. Ustao je, primakao se publici, a po njegovoj gestikulac­iji i mimici stekao se utisak da ima scensku tačku...

Predsednik Dveri Boško Obradović načekao se dok red nije došao na njega da nešto kaže. Kratko je govorio da se niko od njih ne odriče razlika, pokušavaju­ći da se na taj način opravda svojim dosadašnji­m biračima, koji su razočarani zbog ulaska Dveri u SZS.

Mala pozorišna sala bila je puna, klima nije radila dobro i opoziciona­ri su odmah po ulasku počeli da se preznojava­ju. Kako je vreme odmicalo, a pitanja se nizala, postajalo je sve gore, znojili su se, uzdisali, a onda se oglasila voditeljka programa, koja je rekla da je ostalo vremena samo za još jedno pitanje... Tako da ni sat vremena nisu bili sa građanima, a sviran je kraj.

- Pa ja sam mislila da će ovo da traje i traje... Ne znam gde pobegoše... Nisam ni stigao ništa da pitam - samo su neki od komentara koji su se mogli čuti dok su građani izlazili iz sale.

 ??  ?? Postalo im vruće od nezgodnih pitanja Umesto odgovora, prevrtanje očima i odmahivanj­e rukama
Postalo im vruće od nezgodnih pitanja Umesto odgovora, prevrtanje očima i odmahivanj­e rukama
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia