Alo!

Zaplenjeno 600 kilograma marihuane!

-

Na izlazu graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj carinici su zaplenili oko 600 kilograma marihuana!

U noći između 31. jula i 1. avgusta na graničnom prelazu Gradina iz Srbije je izašlo ukupno 270 kamiona, od čega 39 nije bilo natovareno robom. Među „praznim” kamionima otkrivena su dva sa skrivenim tovarom, zakamuflir­anim u specijalno napravljen­im bunkerima.

- Pripadnici granične policije su posumnjali da se u dva naizgled prazna kamiona ipak nešto nalazi. Tražili su asistencij­u carinskih službenika, sa kojima je sproveden detaljan pregled u specijalno­m objektu na graničnom prelazu - saopštila je Uprava carine.

Da bi se došlo do skrivenog tovara, policiji i carini je trebalo čitavih sedam sati, jer je pregled počeo u ponoć, a završio se u sedam ujutru. Kamion sa novosadski­m tablicama vozio je srpski državljani­n (51), dok je vozilom zagrebački­h tablica upravljao državljani­n BIH (56). I jedan i drugi kamion su se, navodno, uputili u Tursku kako bi natovarili robu. U prvom kamionu su nađena 253 paketa marihuane, ukupne težine 274 kilograma, a u drugom još 292 paketa, težine 316 kilograma. U oba kamiona policajci i carinici su otkrili specijalno napravljen­e bunkere na prednjoj čeonoj strani prikolice, iza kabine vozača.

Kamioni su zadržani na terminalu za teretna vozila na prelazu Gradina, a vozači i droga su predati kriminalis­tičkoj policiji i tužilaštvu. E. A.

Policiji i

je trebalo carini čitavih sedam

do sati da dođu skrivenog

tovara

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia