Alo!

NEĆEMO STATI NA LIGI EVROPE!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Proradila Zvezdina mašina i neće da stane! Crvena zvezda je na ozbiljnom putu da dođe do Lige šampiona prvi put u istoriji, a do tog cilja je dele samo dva koraka. Prvi je Spartak iz Trnave, slovački šampion, a ime potencijal­nog poslednjeg protivnika će saznati u ponedeljak, kada je žreb za plej-of.

Nenad Krstičić, neumorni Zvezdin vezista, svaku utakmicu pretrči maraton i postao je nezamenjiv­i deo srednjeg reda. I u Litvaniji u revanšu protiv Suduve (2:0) pre dva dana bilo ga je svuda na terenu, leteo je, a njegov doprinos je značajan u činjenici da Zvezda na šest zvaničnih mečeva ove sezone nije primila gol!

- Bez obzira na to što smo Suduvu dobili sa 3:0 u prvoj utakmici u Beogradu, nismo hteli time da se zadovoljim­o, već da pobedimo i u Litvaniji. Ulazimo uvek kao da je rezultat 0:0. Naravno, imamo još prostora za napredak, ali zadovoljan sam igrom rekao je Krstičić za „Alo!“.

Sledeće pitanje Nenadu bilo je ocena kvaliteta Spartaka iz Trnave, narednog protivnika u kvalifikac­ijama, koji u Beograd stiže 7. avgusta.

- Trnava je prošla Legiju, radi se o kvalitetno­j ekipi, nisu slučajno tu gde jesu. Ali, ma šta ljudi mislili, nama je zaista važniji trenutno Voždovac u subotu, jer nam je prioritet uvek titula. Posle ćemo da analiziram­o i razmišljam­o o Slovacima. Ne mogu da kažem da su lakši rival od Legije.

Upoređujuć­i ovu i prošlu sezonu, Krstičić kaže da je lani bilo ipak malo teže.

- Prošle godine sam došao u klub tek za četvrto kolo (Krasnodar, prim. aut.). Istina, pratio sam utakmice saigrača i pre toga, mogu da kažem da su bili teži protivnici - Sparta Prag, Krasnodar... Zasad smo na papiru imali lakše rivale. Takođe, razlika je što smo ovog puta od početka priprema imali celu ekipu na okupu, praktično nije niko dolazio naknadno. Prošle godine su dolazili igrači u toku kvalifikac­ija i normalno da nam je bilo teže da se probijemo do Lige Evrope.

Još će se ekipa uigravati, nije ovo Zvezdin maksimum.

- Iz utakmice u utakmicu, cele sezone, uigravamo se. Ne bih znao da kažem procentual­no na koliko smo uigranosti, ali ide to dobro. Raznovrsna igra nas odlikuje ove sezone, pucamo iz svih oružja, sa svih strana. Novi igrači su se lepo uklopili, ukapirali smo šta trener hoće... Nećemo se zaustaviti na Ligi Evrope, već hoćemo Ligu šampiona. Zna se šta je cilj - jasan je Krstičić.

„Zna se naš cilj Liga šampiona, ali polako. Prvo da prođemo Trnavu, koja je teži rival

od Legije“

Prošle godine nam je put bio teži do Lige

Evrope

 ??  ?? Priželjkuj­e
Hrvate: Filip Stojković
Priželjkuj­e Hrvate: Filip Stojković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia