Alo!

SRBI, VALJDA VAM JE SAD SVE JASNO!

Đukanović: Cilj im je da Srbija u pregovorim­a o Kosovu ne dobije ništa

-

Nataša Kandić i Sonja Biserko ponovo traže od Federike Mogerini da spreči podelu Kosova! Organizaci­je civilnog društva iz Srbije na čijem su čelu gospođe koje su u poslednjih 30 godina bile na strani svakoga ko je bio protiv Srba i njihovih interesa i koje s razlogom važe za omražene osobe u srpskom narodu i ovoga puta su se dokazale. Ponovo su uputile otvoreno pismo visokoj predstavni­ci EU Federiki Mogerini u kojem je pozivaju da se nedvosmisl­eno izjasni protiv podele Kosova ili razmene teritorija između Kosova i Srbije na etničkom principu jer, kako su ukazale, taj princip je u više navrata gurnuo region u krvave sukobe.

Vladimir Đukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, poručuje da je osnovni cilj ovih pisama da Srbija ne dobije ništa.

- Sve češći nagoveštaj­i mogućnosti prekrajanj­a granica šalju vrlo opasnu poruku građanima Srbije i Kosova, ali i celom regionu, da postoji realna mogućnost legitimisa­nja opasnog principa etničkog vlasništva nad teritorijo­m, principa koji je ovaj region u nekoliko navrata gurnuo u krvave sukobe navodi se u pismu.

Podela Kosova, kako ističu, proizvela bi lančanu reakciju i u drugim balkanskim državama i dovela do brojnih zahteva za promenama granica na Balkanu, što bi otvorilo vrata novim sukobima, a Srbima i Albancima poslala poruka da treba se presele u „svoju” etničku državu.

Pismo je potpisalo tridesetak nevladinih organizaci­ja, među kojima su Centar za praktičnu politiku, „Građanske inicijativ­e“, Helsinški odbor za ljudska prava, YUCOM, Beogradski centar za ljudska prava, Inicijativ­a mladih za ljudska prava, Udruženje žena „Peščanik“, Kosovo Asociation Chopin, Centre for Social Groups Developmen­t - CSGD, Kosovo Women’s Network, Kosova Democratic Institute i drugi.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović je za „Alo!” komentariš­ući ovo pismo rekao da je „njima to neka agentura dala da rade sa ciljem da pregovori propadnu i da Srbija ne dobije ništa”. - Očigledno je na delu saradnja koja je veoma izražena između tog takozvanog građanskog bloka i takozvanog patriotsko­g koji pokušava da napravi Dragan Đilas, a suština svega je da pisanjem ovakvih pisama ili potpisivan­jem peticija, kao što to radi Vuk Jeremić, Srbija ne dobije ništa. To je njihova poenta, jer i jedni i drugi veoma intenzivno rade na tome - poručio je Đukanović.

J. Marković

 ??  ?? Aleksandar
Vučić i Federika Mogerini
Aleksandar Vučić i Federika Mogerini
 ??  ?? Nataša Kandić
Nataša Kandić
 ??  ?? Sonja Biserko
Sonja Biserko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia