Alo!

Bivša mis povređena u eksploziji!

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

U eksploziji bombe za koju se sumnja da je namenjena Strahinji Stojanović­u (28), za koga se verovalo da je blizak ubijenom Slobodanu Šaranoviću (79) i njegovom bratu Branislavu (66), teško je povređena Olatz Bilbao Gonzales (20), bivša mis Marbelje! Stojanović je više puta osuđivan, a nedavno je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. On je prošle godine iz zatvora doveden u sud kao svedok na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (45), i njegovog kuma Miloša Vidakovića.

Bomba za koju se sumnja da se nalazila ispod vozačevog sedišta u „audiju“aktivirana je u noći između petka i subote oko 2.30 u ulici Svetozara Papića u naselju Galenika u trenutku dok je devojka sedela na suvozačevo­m mestu. Stojanović je imao veliku sreću jer se neposredno pre eksplozije udaljio od automobila.

On i njegova prijatelji­ca su izašli iz stana i seli u automobil, ali nedugo zatim je on izašao pod izgovorom da je zaboravio mobilni telefon. Ubrzo je usledila eksplozija, a Stojanović­i i komšije iz okolnih zgrada su dotrčali i iz auta izvukli povređenu mis.

- Probudila me je jaka eksplozija i ugledala sam komšije kako iz automobila u plamenu izvlače neku devojku, koja je vrištala od bolova. Među njima su bili Strahinja i njegova majka. Dovukli su je do ulaza u zgradu. Neko je doneo posteljinu, pa su joj previjali noge, koje su neprestano krvarile. Komšije su kofama s vodom pokušavale da ugase automobil koji je goreo. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i devojku je prevezla u bolnicu, a sa njom je otišao i neki mladić - rekla je jedna žena iz zgrade.

Prema njenim rečima, ceo kraj je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia