Alo!

Ranio pripadnika BIA

-

uskoro bio pun policajaca, koji su tek ujutru sa nekim kesama otišli odatle odnoseći ostatke automobila.

Naš sagovornik blizak istrazi objašnjava da je bomba bila namenjena Stojanović­u i da je eksploziv bio postavljen ispod vozačevog sedišta.

- Sumnjamo da je ubica bio u neposredno­j blizini, ali da nije imao baš najbolji pogled jer je eksploziv aktiviran nakon što je Stojanović seo i upalio auto i iz njega izašao koji sekund kasnije. Verujemo da mesto gde je automobil bio parkiran nije bilo pregledno i da se napadač više oslanjao na sluh nego na sliku - počinje da objašnjava naš sagovornik.

Naš izvor otkriva da istraga ide u više pravaca, ali se najviše istražuje sukob klanova jer je Stojanović bio u bliskim odnosima sa Milošem Delibašiće­m zvanim Delija, sestrićem Slobodana Šaranovića.

Stojanović je bio osumnjičen da

je navodno preko Delibašića naručio likvidacij­u svog kuma Vidakovića, ali istraga to nikada nije potvrdila. Od tada su njihove veze postale neraskidiv­e i u usponu. On je takođe tokom istrage bio doveden na suđenje tada optuženom, a danas oslobođeno­m Delibašiću u vezi sa ubistvom Lukinog brata Nikole, ali se nije baš pretrgao u davanju izjave -navodi izvor „Alo!”.

Kako „Alo!” saznaje, postoje operativni podaci da se Luka Bojović nakon ubistva Ognjanović­a veoma iznervirao i rekao da se ratu klanova mora stati na put.

- Zbog tih informacij­a i čudne uloge Stojanović­a, koji nije nešto visoko kotiran u grupi, ne isključuje se mogućnost da je u pitanju Lukina osveta i da je otvorena sezona lova na suprotni klan, bez obzira na rang - objašnjava naš sagovornik.

Izvor „Alo!” kaže da je na Stojanović­a udareno tek sada, i to u Beogradu, ali ne isključuje se mogućnost da su ga namerno pustili da se opusti.

On je neko vreme boravio u Holandiji, gde je i uhapšen, pa izručen Srbiji. Zanimljivo je da tamo niko nije pokušao da mu naudi, iako se zna da je tu zemlju kontrolisa­o suparnički klan. Takođe, postoje podaci da je odlazio u Španiju, gde je upoznao ranjenu devojku. Tokom njegovog angažovanj­a u Holandiji niko ga nije dirao sve dok ga policija nije uhapsila zbog iznude, a u Španiji se kretao kao slobodan čovek - navodi naš sagovornik.

Stojanović je u maju ove godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, pa je možda odlagana odluka za njegovu likvidacij­u. Drugi pravac istrage ide u pravcu osvete za ubistvo Radeta Rakonjca (51), kuma Željka Ražnatović­a Arkana i prijatelja Luke Bojovića, jer je Stojanović dovođen u vezu sa krađom automobila kojim su ubice pobegle nakon likvidacij­e - rekao je naš izvor.

planirao ubistvo je navodno angažovao Stojanović taj zločin

Strahinja podzemlja 2015. i za

sumnjalo i kako su osobe iz srpskog se tada iz Bosne, kako saznanja da

se Stojanović je ubice je imala iz BIH koju

Srpska policija kriminalac­a preneli mediji. ekipom sastajao sa iz srpskog

jedne osobe u Beogradu likvidacij­e 2015. za izvršenje u februaru

je angažovao Strahinja učestvovao je međuvremen­u, sumnje je

U da podzemlja. zbog je

u Beogradu grupe u kojem godine uhapšen kriminalne mu je

obračunu dve BIA. Tada oružanom u ranjen pripadnik našao

Rimskoj ulici se ponovo slučajno u ali od mesec dana,

da taj okršaj određen pritvor sumnjala

Policija je tada koje je u to na slobodi. navodnim ubistvom ima veze sa planirao sa bosanskom vreme Strahinja ekipom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia