Alo!

Monstrum mirno živeo u Kraljevu!

Džalik Kin, doskorašnj­i igrač američkog fudbala iz kluba Kraljevo Rojal krauns, uhapšen je zbog sumnji da je zadavio 19-godišnju devojku. Srđan Ćosić, predsednik kluba, u šoku kaže: „Molim se da nije to uradio.“

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Tokom meseci koje je proveo u Srbiji, ponašanje Džalika Kina (21) ni na koji način nije moglo da nagovesti da će sredinom avgusta svet o njemu govoriti kao o - ubici! A baš takva priča stiže nam iz SAD.

Gradić Bar Harbor u američkoj državi Mejn ne pamti takav zločin. Mesto u kojem živi 5.000 stanovnika potresla je velika tragedija, a glavni protagonis­ta je momak koji ima veze sa Srbijom! Džalik Kin (21), igrač američkog fudbala, optužen je za ubistvo Mikaele Koneli (19). Njeno telo pronađeno je 2. juna u šumi blizu škole „Konors-emerson“. Momak koji je prošle sezone igrao za drugolišak­i klub Rojal krauns iz Kraljeva, nekadašnji učenik srednje škole „Maunt dezert ajlend“, išao je u školu sa nesrećnom devojkom. Šta se tačno dogodilo između sportiste i tinejdžerk­e, koja je radila u porodičnoj pekari, za sada nije potpuno jasno.

Sudski spisi sa saslušanja raning beka otkrili su da je Amerikanac pred organima vlasti tvrdio da se našao sa Mikaelom i da su imali seksualni odnos u njenom automobilu. Kasnije je i priznao da je između njih došlo i do fizičkog sukoba. Uprkos tome što tvrdi da nije ubio Mikaelu, tužilaštvo je pokrenulo postupak zbog postojanja snimka sigurnosni­h kamera na kojima se vidi da Džalik vuče beživotno telo devojke.

Mikaela je pokupila sportistu na aerodromu u Bostonu pošto je doleteo iz Beograda. Te noći su se prvo zabavljali, o čemu govori i video koji je devojka objavila na Snepčetu. A onda joj se u 3.30 izgubio svaki trag.

Prema rečima Srđana Ćosića, predsednik­a kraljevačk­og kluba, koje prenose američki mediji, Kin je put SAD krenuo 28. maja. Lokalni „Bangor dejli njuz“prenosi reči prvog čoveka Rojal kraunsa.

- Poslednji put smo razgovaral­i kada sam želeo da saznam da li je bezbedno stigao u SAD. Kada smo se čuli, rekao mi je da je devojka koju poznaje pronađena mrtva. Zvučao je skrhano i rekao je da je poželeo da je ostao u Srbiji. Rekao sam mu da mi je žao. Ali ovako nešto

nisam mogao ni da pretpostav­im. Nikako. Bio je prijatna osoba i na terenu i van njega. Molim se da nije to uradio - rekao je Ćosić.

I Ljubodrag Anđelković, Kinov trener u Kraljevu, objasnio je za „Alo!“da Amerikanac nije pravio bilo kakve probleme dok je bio u Srbiji.

- Svi smo u šoku zbog vesti da je naš doskorašnj­i igrač ubio devojku u Americi. Cela priča zvuči pomalo čudno. Džalik je prošle sezone igrao za naš klub, proveo je četiri meseca u Kraljevu, sve vreme je bio smešten u jednom stanu i nikakvih problema nismo imali sa njim. Reč je o klasičnom američkom klincu, uvek nasmejanom, druželjubi­vom. Taman posla da se posvađao ili potukao sa nekim od saigrača, bio je skroz korektan. Ništa čudno u njegovom ponašanju nismo primetili. O devojkama nismo pričali, imali smo korektan odnos, kakav i treba da imaju trener i igrač - objasnio je Anđelković za „Alo!“.

Bilo kako bilo, gotovo je sigurno da ovog momka očekuje duga robija. Na sport može da zaboravi.

 ??  ?? Žrtva: Mikaela Koneli
Džalik Kin
Žrtva: Mikaela Koneli Džalik Kin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia