Alo!

UEFA podržava Hrvate u crtanju kukastog krsta!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Za promociju fašizma oduzima se bod,

a Zvezdi se meri i najmanja sitnica

UEFA je gazda evropskog fudbala i može da radi kako joj se prohte. Sve bi to bilo u redu kada bi isti aršini važili za sve. Ali, naravno, to je daleko od realnosti.

Crvena zvezda je kažnjena zbog „rasističko­g ponašanja publike“(uopšte se ne precizira o čemu je tačno reč) na meču protiv Suduve, zakrčenja stepeništa, pa je dobila dva meča suspenzije i novčanu kaznu od 63.000 evra. Opet kažemo, da ista pravila važe za sve, niko ne bi imao UEFA šta da prigovori. Ali sramni dvostruki standardi samo izazivaju bes kod navijača i produbljuj­u osećaj nepravde. Na sve to, Crvenoj zvezdi preti kazna izbacivanj­a iz Evrope, jer je sada i na uslovnoj naredne dve godine. Znači, najmanji incident, što teoretski može da se desi i u Trnavi, i srpski šampion leti momentalno iz kvalifikac­ija za Ligu šampiona!

Hajde samo malo da odemo unazad i da premotamo film. Pre samo deset dana, navijači Sparte iz Praga su napravili nerede na utakmici protiv Subotičana, uletevši na teren, a UEFA nije ni pokrenula postupak protiv njih. Ali, zato, već je stigla da pokrene postupak zbog utakmice Paok-spartak Moskva i Šturm-aek, koje su igrane prošle nedelje.

Dolazimo i do suštine - Hrvati su napravili toliko incidenata, a najviše što su od kazne dobili jeste to da im se kaže, kao malom detetu: „No, no“! Hrvati, u poređenju sa „rasistički­m skandiranj­em“, koje niko nije čuo na Suduvi (hajde da verujemo delegatu da je čuo), napravili su u tri navrata daleko grđe stvari nego „delije“. Prvo su u Livornu 2006. formirali na tribini kukasti krst svojim telima. Zatim su napravili strašne nerede na „San Siru“, kada su došli s namerom da prekinu meč Italije i Hrvatske, pobacavši na desetine baklji u teren, uz nezaobilaz­nu tuču s policijom. Na kraju, na „Poljudu“su, opet protiv Italije, pre tri godine nacrtali na travnjaku kukasti krst. Pošto su svastiku oblikovali polivajući travu kiselinom, organizato­r nije ni mogao da izbriše kukasti krst. Fudbaleri su gazili i jurili za loptom nad obeležjem Trećeg rajha, ali su prošli sa sitnom kaznom (oduzimanje boda reprezenta­ciji Hrvatske i novčano). A, sve je bilo pod nadležošću UEFA, ali, koga to zanima, kad rade dvostruki standardni.

Samo kažemo - ne dao bog da je tako nešto urađeno u Beogradu!

 ??  ?? Oni su glavni problem, a ostali su cvećke: Delije
Oni su glavni problem, a ostali su cvećke: Delije
 ??  ??
 ??  ?? Neviđena sramota Hrvata: Kukasti krstovi na sve strane
Neviđena sramota Hrvata: Kukasti krstovi na sve strane
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia