Alo!

Šta nije u redu s nama!?

-

Koga da okrivimo? Šta više da pomislimo? Da verujemo da nije istina i da se ovakve stvari ne dešavaju kod nas, ali bismo onda sami sebe lagali, kada je ovo, nažalost, samo nastavak užasnog iživljavan­ja dece nad decom.

Koliko smo snimaka vršnjačkog nasilja videli u prethodnom periodu, koliko smo užasnih vesti pročitali o maltretira­nju... A sada smo saznali i da je osamnaesto­godišnja devojka iz Kruševca uhapšena zbog sumnje da je devojčicu (13) odvela na groblje u tom gradu, nakon čega ju je fizički i seksualno zlostavlja­la.

Fotografij­e je, naravno, objavila na jednoj društvenoj mreži, jer izgleda da zlostavlja­nje nije kompletno ukoliko se ne podeli sa svima. Da se nanese još jedan udarac žrtvi. Da se dotuče. I šta sad? Kako pomoći žrtvi da nastavi svoj život bez straha...tek tada počinje borba za jedan mladi život.

Koliko god to nekome zvučalo besmisleno, kako pomoći nesrećnoj devojci koja se surovo iživljaval­a nad 13-godišnjom devojčicom. Da shvati koliko je monstruozn­o to što je uradila, da to nikada više ne ponovi? Da je bacimo u zatvor, i šta onda kad izađe? Sve će biti u redu? Naravno da neće.

Priznajem, previše pitanja ima u ovoj kolumni, ali jednostavn­o, koliko god pokušavao da shvatim kako jedno ljudsko biće može toliko bola da nanese drugome, ne mogu. Ovo je danas pitanje za ceo Kruševac, ali onda i državu Srbiju, da se borimo za našu decu. Prelako odustajemo kada je najteže, a posle se čudimo kako vremenom vesti koje dobijamo postaju sve surovije. Plašim se da će biti crnje, jer smo iz ere kada ništa nije bilo dozvoljeno prešli u doba kada je sve dozvoljeno. Izgleda da bi ipak možda trebalo postaviti neka ograničenj­a, dok zaista ne bude previše kasno, a dešavanja u Kruševcu postanu naša tužna svakodneni­ca.

 ??  ?? Veljko Nestorović urednik
Veljko Nestorović urednik
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia