Alo!

„PROFESOR“ŠETA SA SATAROM PO DVORIŠTU!

-

Ivan Karličić (41), profesor engleskog jezika i književnos­ti, koji je putem Fejsbuka uputio pretnje O. R., majci devojčice (11), da će joj dete iseći na 13 komada, a pretio je i analitičar­u javnog mnjenja Saši Borojeviću, živi u Sjenici, a ne u Kragujevcu, saznaje „Alo!“. Prema saznanjima „Alo!“, iz Kragujevca je otišao jer je više puta prijavljen za uznemirava­nje poznanice i slanja poruka njenoj porodici.

- Karličić je zaljubljen u mene i proganjao me je. Slao mi je svakakve poruke u kojima je navodio da ću biti njegova, ali prošle godine je počeo da uznemirava moju porodicu. Slao je poruke i mom sinu. Odmah sam slučaj prijavila policiji i koliko znam, oni su obavili razgovor s njegovom majkom, nakon čega su se odselili u Sjenicu - rekla je naša sagovornic­a moleći za anonimnost.

Meštani Sjenice za „Alo!“tvrde da je u pitanju njihov komšija od koga svi zaziru jer se svojim dvorištem šeta sa satarom u ruci i preti i dobacuje deci.

- Ivan živi sam sa majkom u porodičnoj kući i svi ga se plašimo. On retko izlazi, a kad izađe, po dvorištu se šeta držeći nož ili sataru i njima vitla i dobacuje prolaznici­ma, pa zato svi izbegavaju da prolaze tom ulicom. Kada smo videli njegovu sliku, odmah nam je bilo sve jasno - pričaju meštani Sjenice. Novinarka Ana Mileusnić, koja radi na slučajevim­a pedofilije i koja se našla na meti pedofila jer je iznosila razne slučajeve u javnost, za „Alo!“je rekla da u vezi s pedofilima treba biti oprezan.

Što se tiče pedofila, sve informacij­e koje daju treba primiti sa zadrškom. Čovek koji ima toliko profila i još otvoreno podržava seksualne odnose sa decom i daje objašnjenj­a očito svet gleda očima čoveka poremećeno­g karaktera. Nisam stručnjak da dajem dijagnozu i da li ova osoba pati od još nekog poremećaja, ali on se javno izjasnio kao pedofil! Pedofilija se ne leči. Strašno je to što ta osoba šeta slobodno i što nije u zatvoru - rekla je Mileusniće­va.

Kako nezvanično saznajemo, odeljenje za borbu protiv visokotehn­ološkog kriminala je krivične prijave prosledilo tužilaštvu, koje proverava ko stoji iza profila i mejla s kojeg su upućene pretnje. Sa Karličićev­og mejla je upućena i pretnja smrću Saši Borojeviću i njegovoj porodici. On je napisao status u kojem stoji da je normalno imati odnos sa detetom od 11 godina, uz detetov pristanak.

Karličić je juče poslao poruku u kojoj je napisao da je hajka na njega počela „zbog njegovih objava političke i istorijske sadržine koje su uzdrmale masu“.

E. Sadiku

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia