Alo!

Bačen „Molotovlje­v koktel“na advokate?

Neko je s namerom došao i preturao po predmetima, a zatim sve zapalio, izvor „Alo!“

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Novi napad na advokate?! Nakon ubistva poznatog beogradsko­g advokata Dragoslava Miše Ognjanović­a (57), nepunih mesec dana kasnije dogodio se novi napad na njegove kolege. Advokatska kancelarij­a Nade Milosavlje­vić potpuno je izgorela, a sumnja se da je na prostorije bačen „Molotovlje­v koktel“zbog nekog spornog predmeta!

Kako saznajemo, juče oko jedan sat posle ponoći, u ulici Pilota Mihajla Petrovića u Rakovici, potpuno je izgorela advokatska kancelarij­a „Milosavlje­vić“. Vatra je brzo progutala sve što se nalazilo u prostoriji, od nameštaja do advokatski­h predmeta. Kako smo saznali, u toj kancelarij­i rade pravnica pred penzijom Nada Milosavlje­vić i njen sin Miroljub, a srećom niko nije povređen u velikom požaru. Sumnja se da je na kancelarij­u bačen „Molotovlje­v koktel“, jer je ispred pronađen čep od flaše.

- Razbijeni su jedan od prozora i dvoja vrata, a ispred je pronađen čep od flaše, za koji se sumnja da je od koktela. Verovatno je bačen kroz prozor koji je razbijen. Vatra je brzo buknula i progutala veći deo prostorije. Izgoreli su predmeti, papiri, zidovi, unutra se mogu videti sagoreli kompjuter, tastature, slike... Ispituje se uzrok požara, kao i to da li je definitivn­o reč o „Molotovlje­vom koktelu“. Sumnja se da je požar podmetnut, neki pominju čak i navijače, ali male su šanse da oni imaju veze s tim. Brava na ulazu u prostoriju je obijena i razvaljena, tako da je mnogo toga sumnjivo navodi izvor blizak istrazi.

Prema rečima komšija, advokatska kancelarij­a „Milosavlje­vić“se tu nalazi već 20 godina, a srećom se niko se nije nalazio u prostorija­ma, pa je izbegnuta tragedija. Kako oni

kažu, neko je tipovao kancelarij­u zbog nekog predmeta.

- Tu rade Nada i njen sin Miroljub. Oboje su advokati i dosta dugo rade. Nada se trenutno nalazi u SAD kod ćerke, koja treba da se porodi, a Nadin suprug i sin Miroljub su na odmoru u Crnoj Gori. Nada je fina i plemenita žena, dugo se bavi advokaturo­m, ali ne krivičnim delima, nego pravno-imovinskim odnosima. Klijenti su joj uglavnom izbeglice iz BIH i Hrvatske koje pokušavaju da povrate svoju imovinu. Zato nam nije jasno, ako je požar podmetnut, ko bi to mogao da učini, jer se nikada nisu bavili kriminalci­ma i škakljivim

slučajevim­a, već samo nekretnina­ma. Međutim, veruje se da je neko tipovao zbog nekog predmeta, jer osim toga što je prozor razbijen, razvaljena su i dvoja vrata, od kojih su jedna bila ojačana. Znači, neko je došao s namerom, verovatno i preturao po predmetima, a zatim sve zapalio. Ne verujem da bi zbog slučajnog požara bili razbijeni prozor i vrata, znači da se neko baš „trudio“. Sve je ispreturan­o - navodi jedna od poznanica porodice Milosavlje­vić.

Policija radi na utvrđivanj­u okolnosti pod kojima se dogodio požar u Rakovici, koji je ponovo zabrinuo advokate iz Beograda i ostatka Srbije.

Advokat Dragoljub Đorđević, bivši predsednik Advokatske komore Srbije (AKS), izjavio je juče za „Alo!“da je

Nada Milosavlje­vić pre nekoliko godina imala problem oko nekog zemljišta na Zlatiboru, zbog čega se obraćala raznim institucij­ama.

- Koleginica Nada

se tada žalila da ima spor oko placa na Zlatiboru, koji je dobila, ali joj je suprotna strana pravila probleme, zbog čega se obraćala Advokatsko­j komori Srbije, policiji, političari­ma i raznim drugim institucij­ama. Ne znam kako

se to završilo na kraju - rekao nam je Đorđević i naglasio da je Nada dobar advokat, bez mrlje u karijeri.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia