Alo!

Ajaks i LŠ KRUNA KARIJERE!

„Igranje u najjačem takmičenju je jedan od razloga dolaska u ovaj veliki klub“, kaže srpski as

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Četiri godine čekanja, čekanja Srbina. Da ih povede u pobedu. Našli su „kopljanici“takvog, našli su Dušana Tadića. Junaka za juriš u Ligu šampiona.

Četiri leta je, eto, trebalo da prođe da Ajaks ponovo bude među najboljima. Dok se, očigledno, nije pojavio srpski vitez. Dušan Tadić je junačkom partijom u amsterdams­koj areni, golom i asistencij­om, i uz pomoć saboraca, naravno, vratio slavni klub u sazvežđe najjačih. Doduše, za potvrdu plasmana u Ligu šampiona „kopljanici­ma“je ostalo da odigraju revanš baraža, ali gostovanje u Kijevu ne bi smelo da im bude prepreka. Rezultat prvog dvoboja s Dinamom (3:1), pogotovo igra, u većem delu susreta dominantna u odnosu na protivnika, nagoveštav­a uspešan kraj kvalifikac­ija za velikana iz Holandije.

- Nema dileme da imamo dobar rezultat, ali nas neće opustiti. Nije još gotovo. Dinamo je dobra ekipa, fizički jaka. I u Kijevu moramo da idemo na pobedu. Ajaks, uostalom, ne zna drugačije - ističe Tadić u razgovoru za „Alo!“.

 Ajaks je pred povratkom u Ligu šampiona, a tebe čeka premijerno učešće. Jesi li nestrpljiv da zaigraš?

- Jedan od razloga dolaska u Ajaks je Liga šampiona. Nadam se da ću to ostvariti.

 Kako je ponovo biti u Holandiji? Prija li tebi i tvojoj porodici?

- Veoma je lep osećaj biti ponovo u Holandiji. Mnogo lepa zemlja za život, i za fudbal, naravno. Uživam u svakom smislu - poručuje Duća iz Amsterdama.  U klubu si bogate i slavne tradicije, po čemu si se u to dosad najviše uverio?

- Ajaks je, nema sumnje, jedan od najvećih klubova na svetu. To se vidi odmah, na svakom koraku. Dovoljno je samo da se zakorači u klupske prostorije i vidi ko je sve nosio dres Ajaksa. I navijači su fantastičn­i. Ma sve.

 Može li već sad da se kaže da je Ajaks kruna tvoje karijere ili da sačekamo Bajern, Juventus, Barselonu...?

- Ajaks jeste kruna moje karijere - ne ostavlja dilemu Dušan Tadić, Srbin među „kopljanici­ma“.

 ??  ?? Pobednik: Dušan Tadić
Pobednik: Dušan Tadić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia