Alo!

NAVIJAČI ZVEZDE SKOVALI PLAN INVAZIJE NA SALCBURG „DELIJE“IZBEGAVAJU PUT KROZ HRVATSKU!

Grupe iz Beograda ne žele da prave problem klubu, pa će umesto preko Zagreba, za Austriju ići nešto daljom rutom kroz,1 Budimpeštu

- Piše: EKIPA ALO! sport@aslo.rs

Invazija „delija“na Salcburg je isplaniran­a do najsitniji­h detalja.

Kažu, 29. avgusta na revanšu baraža za Ligu šampiona, biće 10.000 navijača Zvezde!

Ovakva masovna mobilizaci­ja zahteva pažljivo planiranje puta. a na mapi je u startu prectan put kroz Hrvatsku, iako je najbliži i najbrži (810 kilometara). Zvezdini navijači žele da izbegnu bilo kakve incidente, naročito u situaciji kada ih je UEFA zbog ispada već kaznila proterivan­jem sa „Marakane“. Preporuka je da se do Salcburga ide preko Budimpešte i Beča (919 kilometara).

Procena je da će iz Srbije krenuti 1.700 navijača, a toliko karata zvanično sleduje gostima. Naravno, na tribinama će se najviše naći ljudi iz dijaspore,

iz Austrije i Nemačke. S obzirom na to da veliki broj poseduje dvojno državljans­tvo, najveći broj „delija“će se na taj način, mimo kvote, naći na tribinama „Red bul arene“. S austrijski­m papirima svaki navijač Zvezde moći će da kupi po dve ulaznice. Onlajn prodaja je već počela i ekipa zadužena za aktivnosti na internetu ozbiljno se bacila na posao. Najjeftini­ja karta se mogla kupiti po za 115 evra, a preprodavc­i drže cenu i do 870 evra!!! Za danas je isplaniran­a i fizička opsada blagajni.

Redovna cene povratke autobuske karte na relaciji Beograd-salcburg košta oko 10.000 dinara, veliki broj će na put kombijima i automobili­ma. Gostovanje „delija“u Salcburgu, na stadionu koji prima 33.000 gledalaca, biće jedno od najmasovni­jih u istoriji evropskih takmičenja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia