Alo!

TRAMP JE ZA PODELU, SADA JE TRENUTAK ZA DOGOVOR!

-

Džon Bolton je napravio pravu diplomatsk­u buru izjavom da se „SAD neće protiviti dogovoru Srbije i Kosova, pa i ako to uključuje razmenu teritorija“.

Savetnik američkog predsednik­a Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost je tako jasno i glasno poručio da Vašington drugačije gleda na sitauciju na Balkanu, u odnosu na Nemačku koja je još ranije odbacila bilo kakvu mogućnost korekcija granica.

Povodom Boltonove izjave oglasio se i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je zadovoljan što je administra­cija SAD shvatila da se rešenje za KIM ne može postići mešanjem.

-Svako nametnuto rešenje će pre ili kasnije izazvati sukobe, ratove i podele. Ako se mi dogovorimo, a međunarodn­a zajednica prihvati, to bi bilo održivo rešenje koje vodi ka stabilnost­i Balkana - rekao je Vulin i dodao da se zalaže za razgraniče­nje jer je to jedini način da se zaustavi projekat velike Albanije.

Upitan da prokomenta­riše koji signal Srbija treba da sledi kada je reč o „teritorija­lnim korekcijam­a“američki ili evropski, imajući u vidu izrečene stavove Angele Merkel i Trampovog savetnika Boltona, Vulin kaže da Srbija treba da sledi svoj signal.

-Mi treba da sledimo svoj signal, ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga što američka administra­cija očigledno razume realnost i shvatila je da mešanje nije put, i razume da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živeti ovde, a mi ćemo živeti ovde i u narednim vekovima - rekao je Vulin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia