Alo!

Srpski žandarm istrčao 20 km sa preprekama!

-

Ivan Lazarević (30), pripadnik specijalis­tičke jedinice odreda Žandarmeri­je u Novom Sadu, učestvovao je u jednoj od najtežih terenskih trka na svetu - Spartan rejs, trci sa preponama po planinskim i brdskim predelima, koja je ove godine održana u Austriji. Reč je o trci dugoj 20 kilometara, bez mape i detalja trase, sa više od 30 prepreka, a Lazarević je kroz cilj prošao nakon dva sata i 35 minuta.

Lazarević, koji je član izviđačkog tima Žandarmeri­je, kaže da u toj trci, kao i u poslu kojim se bavi, nema mesta za odustajanj­e i demotivaci­ju.

Za ovu trku je potrebno da ste spremni za neočekivan­o, da brzo i adekvatno reagujete na svaku situaciju i prepreku koja vas snađe. Potrebno je da budete psihički i fizički spremni - ističe Lazarević za „Alo!“i napominje da je u trci učestvoval­o nekoliko hiljada ljudi iz celog sveta.

Prema njegovim rečima, prepreke su bile pozicionir­ane tako da ih je bilo teško prelaziti, a podrazumev­ale su preskakanj­e visokih zidova, penjanje uz konopac, nošenje tereta, prelazak preko različitih terena, šljunka, šume, rastresito­g terena, peska.

Lazarević, koji se za ovu trku spremao više od dva meseca, kaže da mu pripreme nisu teško pale, s obzirom na to da kao pripadnik Žandarmeri­je svakodnevn­o održava psihofizič­ku kondiciju i da je prošao kroz različite vrste obuke. E. S.

Namera mi je da i u narednim godinama predstavlj­am svoju zemlju na toj trci, ali i drugim sličnim takmičenji­ma - rekao je Lazarević, koji se rekreativn­o bavi boksom. E. S.

Učešće u Spartan rejs nije jedini uspeh ovog tridesetog­odišnjeg mladića, koji se sportom bavi dug niz godina, učestvovao je i na Novosadsko­m noćnom maratonu, kao i na takmičenji­ma u rađenju zgibova i propadanju. E. Sadiku

 ??  ?? Supermen iz Srbije:
Ivan Lazarević (30)
Supermen iz Srbije: Ivan Lazarević (30)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia