Alo!

VLASNIKU FIRME „EMPEKS” NIJE SE VRAĆALO U BEOGRAD Darko s odmora otišao u smrt!

Šukalo, koji se sa radnikom ugušio u Narodnoj biblioteci, sa suprugom je bio u Banjaluci, ali se vratio da spremi sina za put

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Darko Šukalo (50) iz Beograda, koji je u petak tragično nastradao u Narodnoj biblioteci sa svojim radnikom Lazarom Blagojević­em (25) iz Užica kada je došlo do curenja gasa, bio je skratio godišnji odmor, koji je sa suprugom provodio u Banjaluci, i ranije se vratio kući zbog porodičnih obaveza. Prema rečima prijatelja i rođaka nastradalo­g Šukala, nije želeo da prekine odmor, ali se, u dogovoru sa suprugom, u četvrtak on vratio u Beograd, zbog obaveza koje su mu iskrsle.

- Darko je sa suprugom Macom bio u Banjaluci i znao je da kaže da im je to najlepši odmor. Bio je radostan, pun ljubavi i razdragan. Međutim, valjda je njegov sin trebalo da ide na pripreme, pa su se on i supruga dogovorili da se vrate za Beograd kako bi ga spakovali i ispratili. Darko je govorio kako mu se ne ide i da bi voleo da na odmoru ostane još koji dan, ali je ipak otišao - priča njegov rođak.

Prema njegovim rečima, Darko je nakon povratka sa odmora otišao u firmu i odmah se bacio na posao.

- Ne znam da li ga je neko pozvao ili su sami otišli u kontrolu protivpoža­rnog sistema u biblioteci, ali došlo je do tragedije. Njegova supruga Maca od šoka ne može da se oporavi. Jako joj je teško. Znate, Darko i Maca su se mnogo voleli, to je bila ljubav na koju niko i ništa nije moglo da utiče. Znam samo da su je iz firme „Empeks“pozvali. Mislim da je to bio Zdravko, Darkov prijatelj i saradnik, koji joj je rekao da hitno dođe ispred biblioteke. Maca je tamo bila sat-dva pre nego što su je uveli unutra i saopštili vest da Darka više nema. Tad joj je pozlilo, pa je završila u bolnici - priča Darkov rođak.

On dodaje da je Darko nekada radio sa svojim rođakom i da je bio vrlo iskusan i uspešan u svom poslu, ali se potom odvojio i otvorio firmu.

- Darko i njegova porodica su živeli u Nevesinjsk­oj ulici na Vračaru, gde je on i prijavljen, ali više ne stanuju tamo. Njegova porodica živi na Voždovcu i u ovom trenutku im je svima jako teško. Pored njegove žene Mace je njena majka, a i Darkovi rođaci. Svi su priskočili da pomognu u ovom najtežem trenutku koliko se pomoći može. Još ne znamo kada će biti sahrana - ispričao je Darkov bliski rođak.

Tokom jučerašnje­g dana pokušali smo da pronađemo i porodicu nastradalo­g Lazara, ali su nam njegovi poznanici rekli da je on rodom iz Užica i da nisu u kontaktu sa njegovim ocem Goranom. Za Lazara su rekli da je bio radostan kada se zaposlio u firmi „Empeks“, i to u struci.

- Laza ili Bla, kako smo ga zvali, znao je da se pohvali kako mu je super na poslu i da ima mnogo dobre kolege. Bio je srećan i zaljubljen. Imao je planove za budućnost, ali sad njega više nema - rekao je njegov poznanik.

 ??  ?? Pozlilo joj: Supruga Darka Šukala Zgrada u kojoj je bilo sedište Darkove firme
Lazar Blagojević
Pozlilo joj: Supruga Darka Šukala Zgrada u kojoj je bilo sedište Darkove firme Lazar Blagojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia