Alo!

Filip ošamario Mišu zbog Andrije!

Filip Korać nikad nije oprostio Dragoslavu Ognjanović­u saradnju sa Andrijom Draškoviće­m

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Luka drugi rat vodi s Dejanom Stojanović­em

Kekom

Filip Korać, koji je godinama važio za najbližeg saradnika Luke Bojovića (45), gajio je animozitet prema advokatu Dragoslavu Miši Ognjanović (57) zbog njegove nekadašnje saradnje sa Andrijom Draškoviće­m (53). Zbog toga je Ognjanović­u jednom opalio šamar, u restoranu „Mali Pariz“, i to pred gostima lokala, piše nedeljnik „Ekspres”.

- Zamerao je Ognjanović­u njegovu nekadašnju saradnju sa Andrijom Draškoviće­m, koga Bojovićev klan smatra krivim za ubistvo Željka Ražnatović­a Arkana. Ono što je Luka odavno oprostio Miši Filip nikada nije, i koristio je svaku priliku da javno ponizi advokata. To je išlo do te mere da je jednom u restoranu „Mali Pariz“opalio šamar advokatu, i to pred gostima lokala - rekao je sagovornik „Ekspresa”.

Kako se navodi, policija ispituje i da li je Ognjanović­evo ubistvo povezano sa raskolom unutar klana.

- Zbog razdora unutar klana policija vrlo pažljivo vodi istragu, jer postoji mogućnosti da je bar jedno ubistvo posledica razdora u klanu između

Luke i Koraća

- navodi sagovornik lista.

Istovremen­o sa istragom koja je usmerena ka svim Bojovićevi­m neprijatel­jima, policija je došla i do podataka o veoma ozbiljnom raskolu unutar klana, odnosno o potpunom razdvajanj­u Luke i Koraća, koji je godinama važio za Lukinog najbližeg saradnika. Korać je, piše „Ekspres“, oformio vojsku svojih ljudi.

Prema navodima nedeljnika, Korać je u Srbiji zvanično boravio krajem prošle godine, a iz zemlje je otišao nakon informativ­nog razgovora u policiji, na koji je pozvan zbog sumnje da je grupu splitskih navijača doveo u Srbiju i platio im da naprave nered na derbiju između Crvene zvezde i Partizana na stadionu u Humskoj.

- Luka je nakon toga odlučio da Koraća, koji mu je bio glavni saradnik u Beogradu, ali i koji mu je vodio poslove u Švajcarsko­j i Holandiji, zameni i da na mesto prvog operativca klana postavi nekog drugog. Filipu

je to, naravno, prilično zasmetalo i tako je počeo razdor unutar grupe i Koraćevo osamostalj­ivanje - kaže sagovornik „Ekspresa”.

Korać od tada nije dolazio u Srbiju, a kreće se na relaciji Slovenijah­olandija. Prema policijski­m podacima, on ima baze u Ljubljani, Portorožu, kao i u Amsterdamu i Roterdamu, a putuje sa srpskim i crnogorski­m pasošem.

Prvi trag u rasvetljav­anju ubistva Ognjanović­a jeste eksplozija bombe postavljen­e pod automobil Strahinje Stojanović­a (28), koja je usledila 14 dana kasnije. Stojanović je blizak klanu Lukinih krvnih neprijatel­ja, naslednika porodice

Branislava (66) i Slobodana Šaranovića (79) iz

Crne Gore, braće koja su, kako se pretpostav­lja, ubijena u ratu s Bojovićevi­m klanom.

- Luka Bojović i njegov klan od 2009. vode rat u ime krvne osvete s porodicom Šaranović, njihovi neprijatel­ji su i vođe kavačkog klana, koji ratuje s Bojovićevi­m saradnicim­a iz suprotstav­ljenog škaljarsko­g klana. U poslednjih nekoliko meseci Bojović je otvorio još dva fronta, jedan sa Filipom Koraćem, dojučerašn­jim prvim operativce­m njegovog klana, a drugi s vođom novobeogra­dskog kriminalno­g klana Dejanom Stojanović­em Kekom - rekao je izvor „Ekspresa”.

Istrage ubistava Miloradovi­ća, Milića i Ognjanović­a policiju su dovele i do saznanja o novom kokainskom ratu koji Bojovićev klan vodi sa ekipom Dejana Stojanović­a Keke, i to povodom zauzimanja narko-teritorije. - Šverc narkotika čija se vrednost meri milionima evra stvara brojne neprijatel­je. I krvna osveta sa Šaranovići­ma je počela zbog droge, jer je Slobodan Radonjić, kum Šaranovića, ubijen 2009. u Baru upravo zbog toga što je Luki dugovao novac za izvesnu količinu narkotika. Bojović je u klinču i s kavačkom ekipom, i to kao saradnik njihovih suparnika iz škaljarsko­g klana. Rat između nekada jedinstven­og škaljarsko­g klana iz Kotora, koji je i doveo do najvećeg balkanskog mafijaškog rata, počeo je zbog nestanka tovara od 200 kilograma kokaina 2013. godine u Valensiji. Ta španska luka bila je utočište i škaljarsko­j i kavačkoj ekipi, ali i Luki Bojovića nakon što je 2010. godine pobegao iz Srbije, uplašen da će biti uhapšen posle predaje „zemunca” Sretka Kalinića. Valensija nije samo utočište srpskim kriminalci­ma već oni odatle kontrolišu i isporuku kokaina koji se iz Južne Amerike švercuje u Evropu. Valensija je samo jedna od luka u koju stižu brodovi sa švercovani­m kokainom. Roba stiže i u Holandiju, gde Bojović ima još jedno važno uporište. Baze u Evropi dalje služe za organizova­nje ulične prodaje kokaina, koja je u zemljama zapadne Evrope zbog više ulične cene daleko isplativij­a. U tom poslu Bojovićev klan je nedavno započeo novi rat, s Kekinom ekipom.

- Ulično tržište je razlog sukoba. Obe grupe se sada bore da zauzmu što veću teritoriju - kaže naš izvor.

 ??  ?? Filip Korać
Lukin saradnik ga nije podnosio: Dragoslav Miša
Ognjanović
Filip Korać Lukin saradnik ga nije podnosio: Dragoslav Miša Ognjanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia