Alo!

Ne volim kad drugi pevaju moje pesme

- Piše: KATARINA LAZAREVIĆ katarina.lazarevic@alo.rs

Povodom 60 godina postojanja javnog servisa Srbije upriličen je i koncert naših najboljih pevača narodnog melosa. Šezdeset najlepših narodnih pesama orilo se Tašmajdano­m, a spektakula­rni koncert otvorio je Nacionalni ansambl „Kolo”, da bi se potom na bini smenjivali velikani narodne muzike.

Mnogi pevači i pevačice narodne muzike svoje početke imali su na baš na toj televiziji, te su se prisetili kako je to izgledalo kada su počinjali. Jedan od njih je i Haris Džinović, autor pravih starih narodnjaka „Muštuluk”, „Kako mi nedostaješ”, „Laže mjesec”, „Ostariću, neću znati”.

- Kada se setim svojih početaka, uvek mi prođe kroz glavu RTS i naša duga i dobra saradnja. Voleo sam da radim sa njima jer su bili i ostali pravi profesiona­lci, a pošto je ovo njihov jubilarni rođendan, osećam se kao da je i moj - kaže Haris za „Alo!” i otkriva koje popularne narodne pesme on naru- čuje u kafani.

- Uvek volim da čujem Tozovčeve pesme i one stare, prave narodnjake, ali moje pesme ne volim nikako da slušam kada neko peva iskren je Džinović.

Kafanska atmosfera, dobro piće i muzika i, naravno, dobro društvo sinonim su za odličan provod, a Haris se našalio i otkrio kom bi kolegi rado dopustio da mu peva na uvce.

- Ma ko voli da mu neko peva na uvce, neću nikoga blizu glave da mi se mota, ali sve stari narodnjaci mi veoma prijaju - kaže Haris.

Haris je na proslavu došao u društvu supruge Meline, koja je, kao i uvek, briljirala kada je reč o modnom odabiru.

Kao pravi modni znalac, supruga mu pomaže da odabere garderobu.

- Sada sam kežual obučen, onako kao za šetnju, i to biram sam, ali za nastup Melinu slušam, ona to najbolje zna - zaključuje Haris, koji je na rođendanu Radio-televizije Srbije pevao pesmu „Muštuluk” .

Uvek uživam uz Tozovca i njegove pesme, a ne prija mi ni kad mi pevaju na uvce, kaže

folker

 ??  ?? Haris sa suprugom Melinom
Stefan, Aca, Topalko i Beki
Haris sa suprugom Melinom Stefan, Aca, Topalko i Beki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia