Alo!

MIHA UDARIO NA „LAVOVE“

„Ovako nešto nisam doživeo kao igrač i trener. Tražiću da se poštuju moja prava, budite uvereni u to“, rekao je Siniša

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Šokantan raskid ugovora između Sportinga i Siniše Mihajlović­a, posle samo devet dana „saradnje“, dobiće epilog na sudu. To je inicirao srpski trener, čvrsto rešen da zaštiti, uveren je, prekršena prava.

Mihajlović je 18. juna potpisao trogodišnj­i ugovor u Lisabonu, ali su već 27. tog meseca „lavovi“, tačnije novopostav­ljena uprava, poništili potpisano i tako naterali Srbina da podnese tužbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Nekadašnji selektor reprezenta­cije naše zemlje je, podsećamo, došao u tabor portugalsk­og velikana na poziv tadašnjeg predsednik­a Bruna de Karvalja, koji je, međutim, ubrzo smenjen. Nova uprava je smenila Mihajlović­a.

- Obrazložen­je je bilo da nisam prošao probni period, što je neophodno po zakonu Portugala. Ali ugovor još nije ni započeo, a u to vreme sam bio na odmoru na Sardiniji. Tokom 30 godina karijere kao igrač i trener nisam doživeo ništa slično. Imam svoja prava i tražiću da se poštuju. Budite uvereni u to - poručio je Miha.

Bivši trener Torina je otkrio da je vodio duge pregovore s De Karvaljom.

- Pričali smo o strategiji u vezi sa transferim­a, novim igračima koji bi trebalo da zamene one koji su hteli da napuste Sporting. S direktorom kluba sam ugovorio uslove za moj stručni štab i sebe i 18. juna smo potpisali ugovor. Ali nisam mogao ni da zamislim da ću biti smenjen pre avgusta. Zato idemo na sud, prava su mi prekršena - dodao je Mihajlović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia