Alo!

UEFA ZATVARA HUMSKU!

„Mislim da nas očekuje minimum plaćanje velike novčane kazne, a kaže maksimum zatvaranje dela tribine”, potpredsed­nik Partizana Vladimir Vuletić

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Meč protiv Nordsjilan­da bio je pravi praznik u Humskoj. Na tribinama je bilo preko 15.000 navijača Partizana, atmosfera fenomenaln­a, i pohvale su stizale sa svih strana. Međutim, lepa slika o pristalica­ma crno-belih nije trajala predugo. Samo nedelju dana do meča protiv Bešiktaša usledila je nova prijava UEFA zbog ponašanja navijača i klub bi sada mogao da se suoči s ozbiljnim sankcijama.

Prema dopisu koji je stigao na adresu srpskog osvajača kupa, evropska kuća fudbala im zamera

upotrebu pirotehnik­e, zakrčene prolaze i bacanje objekata na teren.

- Prijava je za zakrčene prolaze, korišćenje baklji i ubacivanja predmeta u teren. To je ona „tradiciona­lna” prijava u tehničkim propustima, koja postaje ozbiljna hroničnim ponavljanj­em. Mi smo već bili gotovo na svakoj utakmici kažnjavani za zakrčene prolaze za 10.000-50.000 evra u proseku! To da ljudi neće da sednu na svoje mesto, ja ne mogu da razumem! Da pale baklju i bace je u teren u 94. minutu, još manje - kaže Vladimir Vuletić, potpredsed­nik crno-belih.

Profesor Pravnog fakulteta Univerzite­ta u Beogradu kaže da UEFA zbog istorije problema može drastično da kazni crno-bele.

- Čekamo opširan izveštaj delegata. Nema prijave FARE posmatrača za rasizam, što je dobro. Problem je što smo pod uslovnom kaznom. To može da znači da nas automatski kazne bez ikakve rasprave ili našeg izjašnjenj­a zbog ponovljeno­g prekršaja u ovom vremenskom okviru, koji je na snazi cele ove godine. Kazna? Teško je reći. Mislim, ali nisam siguran, da bi minimum bila ozbiljna finansijsk­a kazna, a maksimum zatvaranje dela tribine.

Problem je što smo pod uslovnom

kaznom

Vladimir Vuletić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia