Alo!

ZBOG NAŠIH TUPANA GUBIMO SVE NA KOSOVU!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Uspela im misija - ostaćemo na Kosovu bez ičega! Nemci su ostali pri tvrdom stavu da neće dozvoliti promenu granica na Balkanu, čime nam je onemogućen­o da sačuvamo bar deo Kosova i Metohije!

Taj stav koji su ponovili juče kako u Beogradu, tako i u Briselu znači da Kosovo treba da ostane potpuno Albansko i nezavisno, bez ikakve mogućnosti razgraniče­nja u kojem bi Srbija dobila bilo šta. Kako „Alo!“saznaje, Nemci su pri ovakvom stavu ostali najviše zbog otpora koji je ideji podele teritorije KIM bio prisutan i još jeste u samoj Srbiji! Danima i mesecima deo SPC, čiji je glasnogovo­rnik Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani, vodi snažnu kampanju protiv ideje o razgraniče­nju, koju je kao mogućnost pominjao predsednik Aleksandar Vučić, a nakon koje bi Srbija sigurno kada je reč o Kosovu, imala više nego što ima danas. Iz sata u sat Janjić je rovario protiv ideje o razgraniče­nju, a u stopu su ga pratili opoziciona­ri, sve stranke i strančice, koje su se utopile u Savez koji predvodi Dragan Đilas.

Naravno, na delu su bile i brojne NVO organizaci­je, sa Natašom Kandić i

Sonjom Biserko na čelu, besomučno šaljući pisma u Brisel u kojima su decidirano tražile da se sačuva multietnič­ko i celokupno Kosovo.

I samozvani lideri Srba sa Kosova Rada Trajković, ali i Moma Trajković lažnim optužbama na račun predsednik­a Srbije zajedno sa svima njima takođe su značajno doprineli najpre da izađe Nemačka kancelarka i kaže da nema promena granica na Balkanu, a onda da nemačke diplomate ponove da je takav stav čvrst i da će Nemačka ostati pri njemu.

Boreći se protiv ideje, koja bi u ovom momentu bila najbolja po Srbiju, samo zato što je potekla od Vučića, svi ovi ljudi svesno su izabrali scenario koji je najgori po Srbe koji žive na Kosovu, pokazujući time da oni za njih u stvari i ne mare.

Marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić pita se kako je uopšte došlo do aktuelne

koalicije između šovinista, nacionalis­ta i desničara sa demokratam­a i nevladinim organizaci­jama. On onda konstatuje da je sve njih spojio čist interes.

- Mislim da se to desilo jer postoji zbir zajednički­h interesa. Nacionalis­tičkim strankama nerešen problem Kosova treba, jer je to hronično krvarenje Srbije hrana njihovom populizmu. Demokratam­a treba da budu protiv bilo kakve politike iz koje stoji Vučić, kako bi dokazali histerično­m i hardkor delu javnosti da su „prava opozicija“, a onima iz NVO treba jer bi sređena Srbija bez kosovskog problema ukinula potrebu da oni postoje. Tako da svi oni, svako na svoj način, parazitira­ju na kosovskoj nesreći i njome se hrane, pa je logično da žele da to potraje što duže - komentariš­e Krstić za „Alo!“.

 ??  ?? Sava Janjić
Sava Janjić
 ??  ?? Momčilo Trajković
Rada Trajković
Momčilo Trajković Rada Trajković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia